Nyári táborozási lehetőség fiataloknak

41

Jövő hétig lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a Nemzeti Táboroztatás keretében meghirdetett Erzsébet-táborra. A pályázatra legkevesebb tízes gyermeklétszámú csoportok jelentkezését fogadják el.

Két helyszínen, Ivóban és a balatonparti Zánkán szervezik meg idén is az Erzsébet-táborokat, a szabadidős programba azok a magyar nyelvű oktatásban részt vevő gyermekek és kísérő pedagógusaik jelentkezhetnek, akik szervesen részt vesznek a magyar kultúra ápolásában, néptánccsoport vagy cserkészcsapat keretében akár.
– Bár a jelentkezési határidő rövid, arra biztatjuk az érintetteket, hogy pályázzanak, hiszen a feltételek nem bonyolultak: egyoldalas szinopszisban kell bemutatni a csoport tevékenységét, illetve egy tízperces „Határtalanul!” című előadásban azt a térséget, ahonnan érkeznek – mondta Pál Kinga programkoordinátor.
A zánkai Erzsébet-táborban a 8–15 év közötti, Ivóban pedig a 12–18 év közötti, magyarul tanuló szórványban vagy kisebbségben élő, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket várják. Az ívói táborban, júliusban összesen 230 gyermeket, míg Zánkán augusztusban 530 tanuló üdültetését biztosítják a szervezők.
A táborozás önrésze 20 lej/fő, az érdeklődők a jelentkezési lapokat május 17-én délután 3 óráig nyújthatják be az RMPSZ megyei vagy körzeti szervezeteihez. További információk a szervezet honlapján, a www.rmpsz.ro oldalon találhatók.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.