Nyári élmények a Szabad Európa Kávéházban

60

Megnyílt az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) második alkalommal megrendezett tárlata tegnapelőtt, amelyen több mint félezer instagramos fotót tekinthettek meg a látogatók.

Sikerült válaszra bírni a fiatalokat Fotó: UIET
Sikerült válaszra bírni a fiatalokat Fotó: UIET

Az ifjúsági szervezet Az én nyaram címmel hirdette meg a második #uietinsta16 kiállítását augusztus elején. A résztvevők augusztus folyamán tölthették fel fotóikat, nyári élményeiket az uietinsta16 hashtag alá. Összesen 608 fotó érkezett be, amelyből 542 alkotás került ki a falakra.
A kiállítást Fancsali János, az UIET elnöke nyitotta meg, jelen volt Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, az UIET korábbi alelnöke, aki kiemelte, hogy manapság eléggé ritka, hogy a fiatalokat úgy szólítsák meg, hogy hallják is azt, és válaszoljanak is rá.
– Ennek a kiállításnak a legnagyobb érdeme, hogy célba ért az üzenet, hiszen kétszer annyi fotót küldtek be, mint tavaly – mondta az alelnök.
A beérkezett alkotásokat jövő hétfőn díjazzák. Az eredményhirdetés még tartogat meglepetéseket, ezért érdemes figyelemmel kísérni az UIET Facebook-oldalát – hangzott el a megnyitón.
Az első kategória nyertese az uietinsta16 hashtag alatt összegyűlt képek közül az Instagramon a legtöbb lájkot szerzett kép Az alkotás készítője siklóernyős repülős lehetőséget nyer, a következő díjazott az egy hétig tartó kiállítás helyszínén legtöbb lájkot beszerző instás fotó tulajdonosa lesz, akinek nyereménye egy GoPro kamera. Továbbá idén is lesz egy szakmai zsűri, amely udvarhelyszéki fotósokból áll össze, az ő kedvencük pedig egy UV-szűrős, polarizált napszemüveggel gazdagodik. A kiállítás megtekinthető egész héten a Szabad Európa Kávéházban hétköznapokon 12–18 óra között, szombaton pedig 11–17 között.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek