2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Nulla tolerancia

Közleményt adott ki az érintettség jogán a székely­udvarhelyi Baczka­ma­da­rasi Kis Gergely Református Kollégium vezetősége a lapunkban is véleményanyagban taglalt tanár–diák konfliktus kapcsán. Az aláírók megerősítik, hogy „folyó év májusában az intézmény Vezetőtanácsa 11 mellette és egy érintettség okán tartózkodó szavazattal eldöntötte, hogy megszünteti az egyik alkalmazásban lévő oktató jogviszonyát az iskolával”.
Mint írják „a Vezetőtanács a törvény által előírt fegyelmi kivizsgálás, az ügyben feltárt bizonyítékok és a hatályos jogszabályok alapján hozta meg a fent említett döntést, miután bizonyosságot nyert az a tény, hogy az érintett oktató a két fülénél megfogva kitett az óráról egy diákot”, hangsúlyozva, hogy „az oktató ezen cselekedete nem kevesebb mint 11 jogszabályt sértett meg”.
„A Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kijelenti és vállalja, hogy nulla toleranciát mutat bármely agresszív megnyilvánulással vagy cselekedettel szemben és küldetésének tartja nemcsak oktatni és nevelni az intézmény diákjait, de biztosítani számukra a félelemmentes és békés tanuláshoz való jog gyakorlását, védeni úgy a diákok, mint az itt dolgozók jogait és érdekeit” – szögezi le a közlemény. A dokumentumban azt is közlik az aláírók, hogy „megvizsgálva a Hargita Megyei Tanfelügyelőség az ügyben meghozott határozatát, azt méltánytalannak, jogszerűtlennek és igazságtalannak tartjuk, ezért az intézmény Vezetőtanácsa egyöntetűen eldöntötte, hogy fellebbezést nyújt be a Hargita Megyei Törvényszékhez és jogorvoslatot kér”. Végezetül leszögezik: „nem kívánunk több nyilatkozatot adni, amíg nem születik végleges határozat az ügyben”.
A közleményt a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója, Tőkés Zsolt írja alá.

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb