Novemberi melegrekordok

42

Csíkszeredában és Székely­udvarhelyen is rekordot döntött a meleg a napokban. Az előrejelzés szerint a héten fokozatosan közelít majd az időszaknak megfelelő értékekhez a hőmérséklet.

November 4-én Csíkszere­dában megdőlt a novemberi melegrekord, a helyi meteorológiai állomáson 25,2 Celsius-fokot mértek. Az aznapi csúcshőmérséklet a napi és a havi melegrekordot is meghaladta, eddig 2013-ban mérték novemberben a legmelegebbet, 21,9 Celsius-fokot – mondta el érdeklődésünkre Ladó Gabriella meteorológus. Egy nappal később, november 5-én már alacsonyabb, 23 Celsius-fok volt a napi csúcshőmérséklet Csíkszeredában. A szebeni regionális meteorológiai központ információi szerint november 4-én Székelyudvarhelyen is rekordot döntött a meleg, a helyi meteorológiai állomás műszerei 26,9 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet mértek, a rendelkezésre álló adatok szerint november 4-én sosem volt ennyire meleg a térségben. Összehasonlításképp aznap Maroshévízen 24,5 Celsius-fokot, Gyergyóalfaluban 24 Celsius-fokot és a Bucsin-tetőn 18,7 Celsius-fokot regisztráltak. A szokatlanul meleghez ugyanakkor csapadékhiány is társul.
A szebeni meteorológiai központtól még megtudtuk, a térségben a következő napokban továbbra is derült idő várható, de lassan csökken a hőmérséklet.

R. Kiss Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek