Növelnék a termelést

105

Mobil fejőgépet és áramfejlesztő készület vásárolt a Csík­karc­falvi Szarvasmarha- és Juhtenyésztő Egyesület Hargita Megye Tanácsának jóvoltából. Bar­talis Attila, a gazdaegyesület elnöke elmondta: tovább bővítenék a helyi csarnokot, hiszen a szakszerű fejés a termelés növelését is biztosíthatja.

Fejőgépet vásároltak. Várhatóan jövő májustól használhatják Fotó: László F. Csaba

Mobil fejőgépet és áramfejlesztő készüléket vásároltak Csíkkarcfalván Hargita Megye Tanácsának támogatásával, a felszerelést pedig tegnap délután mutatták be a helyi gazdák, Gábor Tibor polgármester és Szőcs László alpolgármester, valamint Borboly Csaba megyeelnök jelenlétében.
Bartalis Attila közölte, hogy a fejőgép segítségével egyszerre tíz tehenet tudnak majd megfejni, és a beüzemelés jövő májusra várható.
– A karcfalvi tehénállomány jó irányba halad, körülbelül száz jószágot tart számon a Szarvasmarha- és Juhtenyésztő Egyesület. Az állatok többsége már most tejmérés alatt van, és a szakszerű fejés segítheti a termelés növelését is – mondta a gazdaegyesület elnöke, méltatva a közösség pozitív hozzáállását is.
Borboly Csaba megjegyezte, hogy a gazdasági fejlődést kihasználva a közelben lévő esztenát és a fürdőt turistalátványosságként szeretnék összekapcsolni, és létrehoznák az első látványesztetát, amely jelentősen megnövelhetné a térség látogatóinak számát.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek