Növelik a közúti biztonságot

91

Térfigyelő kamerák és nyomkövető rendszerek alkalmazásával is a biztonságos közlekedést segítenék elő a közel ezer kilométer összhosszúságú megyei besorolású utakon. A kamerákat 28 település legforgalmasabb pontján szerelik fel, míg a bárki által követhető GPS-ek már működnek a hókotrógépeken.

A kékek állnak, a pirosak haladnak. Követhetjük a hókotrók mozgását

A Hargita Megye Tanácsa ügykezelésébe tartozó utak egy részének téli karbantartására csak hosszas huzavona után sikerült szerződést kötniük egyes szolgáltatókkal. A hó eltakarítását és csúszásgátló szórását végző cégek munkájával kapcsolatban több ízben is érkezett lakossági panasz, ezért látták indokoltnak online nyomkövetővel felszerelni a hókotró gépeket. A megyei tanács által megbízott cégek 42 hókotró-sószóró géppel és 17 traktorral járják a megyei utakat. Mostantól ezek mindegyikén bárki által követhető GPS található, így a járművek mozgását valós időben követhetjük a www.hargitamegye.ro/utak.html honlapon. A kékkel jelzett munkagépek mozgásban vannak, míg a piros jelzésűek állnak.
Borboly Csaba megyei-tanácselnök a sajtónak tegnap elmondta: várják a lakosság visszajelzését, ha elégedetlenek a téli karbantartással. Például, ha a gépek nem megfelelően tisztították meg az utat, vagy felemelt hóekével közlekednek a havazás ellenére. A panaszokat 0266–207774-es telefonszámon fogadják.
A biztonságosabb közlekedés érdekében 28 Hargita megyei település forgalmas megyeiút-szakaszain szerelnek fel térfigyelő kamerákat. Ezek segítségével figyelik a közlekedési kihágásokat, a súlykorlátozás be nem tartását, a rongálásokat, és természetesen a téli karbantartás menetét. A kamerákat a következő településeken szerelik fel: Ba­lán­bá­nya, Fenyéd, Csík­szent­györgy, Gyer­gyó­csomafalva, Ko­rond, Szé­kely­derzs, Oroszhegy, Gyer­gyó­dit­ró, Gyergyóalfalu, Ho­mo­ród­szent­márton, Csík­szent­mihály, Bö­göz, Oklánd, Csík­pálfalva, Nagy­ga­lamb­falva, Gyer­gyó­re­me­te, Csík­szent­király, Csík­szent­do­mo­kos, Csík­szent­márton, Gyer­gyó­vár­hegy, Gyer­gyó­alfalu, Csík­szent­ta­más, Tus­nád, Kányád, Szé­kely­var­ság, Szent­egy­háza, Vasláb, Ze­telaka.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek