2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Nőtt az érettségi átmenési aránya

Közel ezer dolgozatnak kérték a Hargita megyei érettségizők az újrajavítását.
A végleges eredményeket pénteken tette közzé a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, ennek alapján 1,41 százalékkal emelkedett megyénkben az átmenési arány.

Érettségi eredmények. Óvatos növekedés óvások után Fotó: Balázs Árpád
Érettségi eredmények. Óvatos növekedés óvások után Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]A[/dropcap]z érettségizők összesen 958 dolgozatnak kérték az újrajavítását Hargita megyében, ez jóval több, mint tavaly, akkor ugyanis 719 dolgozat esetében nyújtottak be óvást az érintettek. A tanfelügyelőség adatai szerint a legtöbben, 469-en román nyelv és irodalomból nem voltak megelégedve a dolgozatuk értékelésével, továbbá 141-en kérték a matematika- és 139-en a magyar nyelv és irodalom dolgozataiknak az újrajavítását. A végleges eredményeket pénteken közölte a tanfelügyelőség.
– Az újrajavítást követően 1,41 százalékkal nőtt a megyében az átmenési arány, a korábbi 54,43 százalék helyett tehát a megyében a vizsgázóknak a 55,84 százaléka szerzett diplomát – közölte lapunkkal Bartolf Hedwig.
A tanfelügyelő szerint a 958 érettségi dolgozatból összesen 231 diáknak nőtt az eredeti osztályzathoz képest a jegye, 118 esetben pedig csökkent, illetve 609-nek nem változott a minősítése.
– 59 olyan esetről tudunk, amikor az ötös jegy alatti dolgozatra a javítótanárok ötös feletti minősítést adtak, 12 érettségiző azonban rosszul járt az óvással, az ő ötös feletti jegyüket kisebbre értékelték az újrajavítást követően – részletezte Bartolf.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb