2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Nőtt az érdeklődés

Idén 37%-kal nőtt a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Kara szakjai iránti érdeklődés a július 24-én lezárult felvételi iratkozáson.

Sikeresnek bizonyult az első online felvételi iratkozás a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Karán – tájékoztat közleményében az intézmény. A július 8–24. között tartott felvételin négy tudományterület közül választhattak az érdeklődők: humántudományi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi és mérnöki tudományok területről. Alap- és mesterképzésen 18 szakot hirdettek meg, amelyekre összesen 391-en jelentkeztek, ami 37%-os növekedés tavalyhoz képest.

Mint írják, a legkeresettebb szakok közül az idén is a gazdasági informatika, könyvelés és marketing volt, ott kétszeres túljelentkezést jegyeztek a tandíjmentes helyekre. A mérnöki szakok iránt ugyancsak nagyobb érdeklődés mutatkozott idén, ott a génsebészet szakon volt túljelentkezés. A humántudományokhoz kapcsolódó szakok is népszerűek voltak, például a román–angol szakon is nagy volt a konkurencia a tandíjmentes helyekre. A mesterképzések továbbra is népszerűek, a vezetés és szervezés szakon is megteltek a helyek, ott 36-an jelentkeztek a 20 tandíjmentes helyre.

A felvételi eredményeket tegnap tették közzé a csik.sapientia.ro oldalon. Az eredményesen felvételizettek a 2020. július 28–31. közötti időszakban iratkozhatnak be.

A fennmaradt helyekre idén is hirdetnek őszi felvételit, ez 2020. szeptember 2–8. között online zajlik, díjmentesen.

Kapcsolódó cikkek:

14,358RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb