Nosztalgia

460

A képek nézése során meg­döbbenten veszem tudomásul, hogy annyi értékes emlék fűz egyes emberekhez, ami a feledés-felejtés helyett az emlékezésre sarkall. Lévén, hogy iskolakezdés ideje van, jut eszembe, 50-51 év távlatából visszatekintve, hogy1968 október-novemberi hónapban a Csíkszeredai Líceum, a mai Márton Áron Főgimnázium diákjai, iskolánk 300-ik évfordulóját ünnepeltük, és az ebből az alkalomból készült képek az akkori IX–XII.-es diákok bevonásával, olyan érékes emberek irányításával, mint Gaál Árpád zeneszerző, Imecs Dénes zenetanár, id. Kosz Szilveszter táncoktató és még sokan, más tanárok, akik nagyra értékelték a különböző népcsoportok népviseletét, színre vitték a kászoni és gyimesi táncokat, a vidéknek megfelelő népviseletben.

A képen lévő személyekkel együtt örvendtünk minden pillanatnak.
Ha a fotókat megnézzük, nosztalgiával gondolunk egymásra (megváltoztunk?) és szeretettel azokra, akik már nincsenek közöttünk.
Tisztelettel küldöm a fotókat, hogy ismerjünk magunkra.

Tankó Erzsébet, Bébi, az iskola volt diákja

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek