Nőnapi programkavalkád

Konferencia, tárlat, előadás Székelyudvarhelyen

248

Többek között a siker női arcaival találkozhatnak a ma délután kezdődő kétnapos konferencia résztvevői, ahol a fő téma a nő társadalmi szerepvállalásának fény- és árnyoldala, a siker mibenléte lesz, kimondottan hazai szempontból való megközelítésben. Ugyancsak ma érdekes nőnapi kiállítás is nyílik, utána Szerefi Ilona elő­adó­művész szórakoztatja a hölgyeket.

Rendhagyó, tartalmas nőnapi programmal készül Székelyudvarhely Polgár­mesteri Hivatala és partnerei. A siker női arca címmel ma 15 órakor konferencia kezdődik a városháza Szent István termében, neves meghívottakkal, beszélgetésekkel, előadásokkal. Olyan témákkal foglalkoznak ma délután, mint hol a nő helye, hogyan lehet sikeres a nő, avagy a nő szerepe a munkában és a vezetői pozíciók betöltésében.

Konfliktuskezelés és hipnoterápia
Geambașu Réka szociológus (BBTE, Kolozsvár – Hétfa Kutatóintézet, Budapest) és Gergely Orsolya szociológus (Sapientia – EMTE, Csíkszereda) a székelyföldi vállalkozó nőkkel kapcsolatos hazai kutatásokat is bemutat ma délután. Holnap 9 órától a Hargita Business Center inkubátorházban folytatódik a konferencia, elsőként Kádár Annamária pszichológus tart előadást Asszertivitás: hogyan érvényesítsük sikeresen az érdekeinket? címmel. Konfliktusokról, a szülői szerep és a karrier összeegyeztethetőségéről, karrierváltásról szólnak a további programok, sőt a résztvevők csoportos hipnoterápiába is bekapcsolódhatnak Zsigmond Ilka hipnoterapeuta vezetésével, Pálfi Kinga pszichológus, szervezeti tanácsadó pedig a konfliktuskezelésről tart workshopot.
Összességében a rendezvényen nemcsak sikeres nőkkel, de számos olyan férfival is találkozhatnak az érdeklődők, akik szerint nagyon fontos, hogy minél több sikeres nő legyen Erdélyben.
A konferenciát az Udvar­helyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségével (UKKSZ) és a Hargita Business Centerrel partnerségben szervezi a hivatal, a részvétel mindkét nap ingyenes, sőt a szervezők szombatra a Ficánka Napközi támogatásával gyermekfelügyeletet is biztosítanak a helyszínen. A részletes programot az UKKSZ honlapján, illetve a Siker női arca esemény Facebook-oldalán lehet megtalálni.

Ajándék a hivataltól
A már megszokott nőnapi ajándékelőadás mellett idén tárlattal is kedveskednek a hölgyeknek Székelyudvarhelyen. Ma 18 órától a művelődési ház előtéri galériája fogadja be a Lovas öltözet és viselettörténet kamarakiállítást, amely a lovak és az elegancia összefonódását emeli ki. A Szebeni Zsuzsa színháztörténész, a Balassi Intézet vezetője által megálmodott tárlat Mrs. Hayes rejtélyes alakján keresztül vezeti be az érdeklődőket a lovasvilág női szemszögből igen érdekes világába. Az est házigazdája Elekes Gyula, a művelődési ház igazgatója lesz.
A nagyváradi Szigligeti Színház az Aranyos szegelet című előadását hozza el a székelyudvarhelyi közönségnek. Szerefi Ilona népdalénekes, előadóművész önálló estjén a magyarok őseinek történetei elevenednek meg. Kiszámolók, ráolvasók, élő zene és ének teszi különlegessé az estét. Az előadás 19 órakor kezdődik a művelődési ház nagytermében, a nőnapi ajándékelőadásra helyjegyeket ugyanitt, a jegypénztárnál kérhetnek az érdeklődők.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek