Női világimanap

91

Az évente megszervezett program liturgiáját mindig valamelyik ország asszonyai állítják össze, az idei női világimanapét a suriname-i asszonyok az 1 Mózes 1,1–31 alapján. Hangsúlyozzák: „Mindaz, amit Isten alkotott, nagyon jó!” A teremtett világ iránti felelősségünkre, a környezetvédelem fontosságára hívják fel a világ figyelmét.


Ennek szellemében 18 órától a székelykeresztúri történelmi egyházak közösen kapcsolódnak az ökumenikus vi­lágimanaphoz. Helyszín az unitárius templom.
Holnap, pénteken 17 órától Székelyudvarhelyen lesz női vi­lág­imanap a belvárosi unitárius templomban. Részt vesznek a Bethlen negyedi református, római katolikus és unitárius egyházközségek nőszövetségi tagjai, belvárosi egyházközségek nőszövetségeinek tagjai, a szombatfalvi római katolikus és református egyházközségek asszonyai, valamint a baptista egyházközség nőszövetsége.
Az istentiszteletet követően a Kriza János szeretetotthonban a belvárosi unitárius egyházközség nőszövetsége kiállítást szervez szőttesekből és varrottasokból, majd szeretetvendégség zárja a találkozást.

Simó Márton

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek