Nő a légúti megbetegedések száma Hargita megyében

74

Január harmadik hetében 961 felső légúti megbetegedést regisztráltak, míg a január 8-a és 14-e közötti napokban 684 esetet jegyeztek – tájékoztatott dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

Csökkent a tüdőgyulladással orvoshoz fordulók száma: január harmadik hetén 36 ilyen beteget regisztráltak, akik közül hatan szorultak kórházi kezelésre. Előző héten 44 esetet jegyeztek, és 18 személyt utaltak kórházba. Influenzás megbetegedés ebben az idényben még nem volt Hargita megyében.
Tar Gyöngyi szerint a fokozottan veszélyeztetettek csoportjához tartozók közül hozzávetőlegesen hétezer személy kapta meg az influenza elleni vakcinát, és további 1500 adag oltóanyag áll még rendelkezésre a családorvosoknál.
A szakember azt ajánlja a lakosságnak – mind a kockázati csoportokhoz tartozóknak, mind azoknak, akik úgy érzik, ki vannak téve a megfertőződés veszélyének –, hogy oltassák be magukat, a szülőknek azt javasolja, hogy betegen ne vigyék gyermeküket közösségbe, a pedagógusoknak pedig hogy ne fogadják be a beteg gyermekeket. A megbetegedések elkerülése érdekében kerüljék a zsúfolt helyeket, étkezzenek változatosan, fogyasszanak vitaminokban gazdag élelmiszereket, öltözzenek rétegesen és szellőztessenek gyakran.

Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.