Nincs párbeszéd az ellenzéken belül

33

Nincs párbeszéd az ellenzéken belül – véli Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, aki szerint a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) vezető Ludovic Orbannak „aritmetikai nehézségei” vannak. Az Europa FM rádió tegnapi adásában a szövetségi elnök többek között reagált Orban azon kijelentésére, miszerint az RMDSZ-es képviselők és szenátorok voksa nélkül nem lett volna meg a Viorica Dăncilă vezette kabinet beiktatásához szükséges szavazattöbbség. „Ha összeszámoljuk a szavazatokat, láthatjuk, hogy a mi voksaink nélkül is átment volna ez a kormány. Másrészt, ha jól emlékszem, ez a kabinet több szavazatot kapott, mint a Grindeanu- vagy a Tudose-kormány” – fogalmazott Kelemen Hunor.
Az RMDSZ elnöke kifejtette, az sem kizárt, hogy néhány liberális törvényhozó is bizalmat szavazott a Dăncilă-kabinetnek. A szövetségi elnök hozzátette, egyeztetésük alkalmával Orban nem tudott valós alternatívát felmutatni arra az esetre, ha a parlament nem szavaz bizalmat a Dăncilă-kabinetnek. Kelemen ugyanakkor hiányolja a párbeszédet az ellenzéki alakulatok között.
„Hiányzik a párbeszéd. Négyhavonta találkozunk, legutóbb szeptemberben találkoztunk, vagy amikor a bizalmatlansági indítványról szavaztunk, majd januárban. (…) A legnagyobb tragédia nem az, hogy egy év leforgása alatt ez a harmadik kormányunk, hanem az, hogy az ellenzéknek nincs alternatívája arra, ami jelenleg van. Az öljük meg a PSD-t címet viselő projekt rendkívül fontos, csak nem előremutató. Nem egy értékes projekt, az nem kormányprogram, hogy állítsuk félre azokat, akik 2016-ban megnyerték a választásokat. Én szerettem volna egy jobbközép kormányt, de nem az én hibám, hogy nem jött össze” – tette hozzá.
Kelemen szerint Ludovic Orban „elkövet még egy hibát”. Miközben azt a látszatot kelti, hogy a PSD-vel harcol, ahányszor csak alkalma adódik, „beledöfi a kést” az RMDSZ-be. „Így nem fog nyerni semmit. Azzal, hogy késeket döf belénk, nem fogja megbuktatni a PSD-t” – mondta a szövetségi elnök.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek