Nincs meglepetés

Debrecenben a GYHK, Brassó jutott a Sportklubnak

71

Eldőlt a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek párosítása, amely alapján minden az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. A Gyergyói HK a Debreceni DEAC-cal, míg a Csíkszeredai Sportklub a Brassói Coronával küzd meg az elődöntőbe kerülésért. A GYHK már ma, míg a Sportklub csütörtökön kezd. A párharcok egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Kezdődnek a jégkorong Erste Liga negyeddöntői Fotó: László F. Csaba / Arhív

Nem történt meglepetés a jégkorong Erste Liga negyeddöntőinek kialakulásával kapcsolatosan. Mint ismert, a felsőház első három helyezettje ellenfelet választhatott az 5–8. helyezettek közül. Elsőként a Ferencváros-Telekom vezetőedzője, Fodor Szabolcs választott, aki a Vienna Capitals II-t húzta be csapata mellé. Másodiknak az Újpest a Fehérvári Titánokat választotta.

A DEAC jó ellenfél
Harmadikként Fodor András a DEAC részéről a Gyergyói HK-t választotta, és ezt azzal indokolta, hogy a csapat játéka hatékonyabb volt ezeken a meccseken, mint a Brassó ellen. Az alapszakaszban a négy találkozóból hármat a debreceniek nyertek. Bereczky Szilárd, a Gyergyó általános igazgatója azt mondta, a csapat az elsődleges célját elérte a rájátszásba jutással. „A DEAC jó ellenfél nekünk, mert így kevesebbet kell utaznunk. Új harc, új bajnokság kezdődik a rájátszásban. Az edzőcserék után úgy látjuk, megtaláltuk a csapat igazi arcát. Reméljük, ezt a rájátszásban is meg tudjuk mutatni.”

Apróságok döntenek
A negyedik párban a Csíkszereda és a Brassó találkozik, itt pedig már nem volt választás, hiszen már csak ez a két csapat maradt. Csató Kovács Imre a Csíkszereda képviseletében arról beszélt, hogy az alapszakasz második helye után pár rossz meccs a középszakaszban azt eredményezte, hogy kiélezett párharc vár a csapatra már a negyeddöntőben. Greg Lindqvistet, a Brassó vezetőedzőjét nem érte meglepetésként, hogy a Csíkszeredával fognak találkozni. „Szoros meccseket játszottunk ellenük ebben a szezonban, apróságok döntöttek. Jó érzésekkel kezdjük a rájátszást, tudjuk, hogy nyerhetünk, ha összetartunk és úgy teljesítünk, ahogy korábban. Továbbra is fontos lesz a jó kapusteljesítmény, az összpontosítás, a jó emberelőnyös és -hátrányos játék. Mindenki százszázalékos állapotban van, és éhesen várja a rájátszást.”

Egy időpontban a focimeccsel
A DEAC és a Gyergyó párharca február 26-án kezdődik, a második találkozó egy nappal később lesz szintén Debrecenben. A többi negyeddöntő első mérkőzéseit február 28-án, csütörtökön rendezik. A Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona találkozó második mérkőzését pénteken rendezik. Mindkét esetben 18.30 a kezdési időpont. Ugyanakkor az első csütörtöki találkozó egybeesik a labdarúgó Románia-kupa negyeddöntő mérkőzéssel, amelyen az FK Csíkszereda a CSU Craiovát fogadja.
Minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart. Az elődöntő előtt újabb ellenfélválasztás következik. Változást jelent az eddigiekhez képest, hogy döntetlen esetén 5 perc hosszabbítás helyett további harmadokkal, négy a négy elleni játékkal folytatódnak a mérkőzések, az első gólig.

Felvezetőként román bajnoki
Az Erste Liga negyeddöntő felvezetőjeként ma este 18.30-tól a Csíkszeredai Sportklub letudja román alapszakaszbeli utolsó meccsét a Brassói Coronával szemben. A Sportklubnak kell a győzelem és a velejáró három pont, bár egyre kisebb az esélye arra, hogy az alapszakasz első két helyén végezzen. Ugyanakkor ez a meccs alapos felmérő lehet a csütörtök–péntek esti első két Erste Liga negyeddöntős meccsre.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek