Nincs megállás a Ditrói Fészeknél

Hasznos programok ősszel is

597

Hasznos előadásokkal igyekszik a szülők segítségére lenni s rendszeresen szervez szórakoztató programokat is a gyer­gyóditrói édesanyák csapata, hogy a kikapcsolódásra is lehetőséget kínáljanak. Ősszel is többféle rendezvénnyel készülnek.

Töretlen népszerűségnek örvend a bababörze. Idén sem marad el Fotó: Lázár Hajnal

Rendszeresen szervez változatos programokat a ditrói édesanyák csapata, ezek közül többet közösen az alfalvi édesanyákkal. Nemrég volt például előadás, amelyen dr. Koncsag-Szász Előd gyermekgyógyász nyári gyermekbetegségekről tájékoztatta az érdeklődőket, augusztus végén pedig Fekete Éva székelyudvarhelyi szoptatási tanácsadót hívták meg, hogy hasznos tanácsokat adjon mindazoknak, akiknek erre szüksége van.
Szeptemberben Szabó-Erdős Er­zsébet pszichológust, családterapeutát látják vendégül. 10-én, este 7 órától Hány felé szakadjak? címmel női szerepekről fognak beszélgetni a gyergyóditrói művelődési ház konferenciatermében.
A Ditrói Fészek ismét megszervezi az őszi bababörzét, szeptember 14-én, délután szintén a művelődési házban. Puskásné Horváth Zsófia a csapat vezetője elmondta, nagy igény van egy ilyen baba- és gyermekruhavásárra, ahol a szülők eladhatják a már nem használt holmikat, a vásárlók pedig olcsón juthatnak még jó állapotban lévő ruhákhoz.
Szeptember végén közösen a ditrói Imával Gondoskodó Édesanyák csoportjával lelki napot szerveznek édesanyáknak és nőknek, hogy a mindennapok nehézségeiből kicsit elszakadva feltöltődhessenek.
Októberben Ki mint vet, úgy arat! címmel a személyiség kialakulásáról szerveznek beszélgetést, és egy gyermekgyógyászt is meghívnak, aki a hurutos megbetegedésekről fog előadást tartani.
Novemberben dr. Kraft Hunor szülész-nőgyógyászt látják vendégül, majd a hónap végén Katalin-napi Zsibongó és 3. Ditrói Fészek szülinap várja az érdeklődőket.
Mindezek mellett az állandó, havi rendszerességgel ismétlődő programok is várják a gyerekeket és családokat, például játékos mozgásfejlesztő, valamint beszédfejlesztő foglalkozások.
Az érdeklődők a Ditrói Fészek Facebook-csoportjában naprakész információkat találnak a programokról, amelyekről telefonon (0744–169104) is lehet érdeklődni.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek