Nevet kap a népiskola

Elégedett tantestület

125

Vámszer Gézáról nevezik el a Hargita Megyei Művészeti Népiskolát, a hivatalos névadásra pénteken, a megyei önkormányzat dísztanácsülésén kerül sor. Sándor Árpád igazgató a Hargita Népének úgy nyilatkozott: az iskola tantestülete elégedett a névválasztással.

Vámszer Gézáról nevezik el az intézményt. Orbán Balázs mégsem nyert Fotó: László F. Csaba

Az oktatási intézmény vezetője kérdésünkre kifejtette: azért is esett a választásuk a néprajzkutatóra, mert az elmúlt években az iskolában inkább a zene volt előtérben, de nem csak a népzenéről szól az iskola tevékenysége. Most azonban igyekeznek a népi mesterségeket is visszahozni a köztudatba. Kérdésünkre elmondta: az iskola tanári gyűlésén, amikor megbeszélték a kérdést, akkor a Vámszer Géza neve mellett a Kriza János is felmerült, ezt a két nevet terjesztették elő a megyei önkormányzatnak. Végül a megyei önkormányzat névadó bizottsága döntött Vámszer Géza mellett.
– Mi elégedettek vagyunk a névválasztással, olyan ember neve fémjelzi majd az iskolát, aki néprajzzal foglalkozott – nyilatkozta lapunknak Sándor Árpád. Hozzáfűzte: nem csupán az intézmény neve, hanem az arculata is megváltozik az iskolának, vadonatúj címerük is lesz.
Mint arról lapunk beszámolt: korábban a Facebook közösségi oldalon a nagyközönség is szavazhatott arról, hogy ki legyen a népiskola névadója, azon a voksoláson Orbán Balázs végzett első helyen.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek