Neves szakembertől tanultak

Euroligás kosárlabdaedző Gyergyószentmiklóson

200

Európa egyik legelismertebb kosárlabdaedzője tartott edzéseket az elmúlt napokban a Gyergyószentmiklósi Sportiskola U15-ös fiúcsapatának. A közös munka során nemcsak a gyerekek, hanem az edzők is sok hasznos újdonságot tanulhattak Fabio Fossatitól.

Izzasztó, de hasznos edzéseket tartott Fabio Fossati

Már egy hónapja elkezdte a bajnokságok előtti felkészülést a Gyer­gyószentmiklósi Sportiskola U15-ös kosárlabdacsapata. Ezen a héten azonban különleges edzések voltak, ugyanis Olaszországból érkezett egy ismert edző, hogy a fiúkkal foglalkozzon.
– Fabio Fossati háromszoros olasz bajnok, kétszeres Olasz-ku­pa-győztes, Euroliga negyedik he­lyezett a Dinamo Moszkva csa­patával, volt Svájc és Kamerun válogatottedzője és jelenleg is a nemzetközi szövetség (FIBA) előadója – mondta Kercsó Zoltán a sportiskola kosárlabdaedzője. Hozzátette, a fiúkkal dolgozó szakembert Európa 15 legjobb kosárlabdaedzője között tartják számon, éppen ezért nagy megtiszteltetés, hogy eljött Gyer­gyó­szentmiklósra. Kercsó elmondta azt is, a gyerekek nagyon örülnek a lehetőségnek, az edzések nagyon kemények, de rengeteg olyan újdonságot tanulhatnak meg, amit máshonnan nem kaphatnának meg. Az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek a csapat fejlesztésére, ugyanakkor külön odafigyelnek azokra a gyerekekre, akikből felnőttjátékos válhat. Nemcsak a fiúk, de a sportiskola edzői is sok újdonságot tanulnak Fabio Fossatitól, olyan technikákat, melyeket nem lehet szakkönyvekből elsajátítani.
– Igyekszünk folyamatosan tanulni, van sok könyvünk e célra, azonban vannak olyan titkok, amiket nem írnak le, egy ilyen edzőtől olyasmiket tanulunk, amit máshonnan nem tudhatunk meg – fogalmazott Kercsó Zoltán. Hozzátette, a neves szakembert egy közös ismerős révén sikerült elhívni Gyer­gyó­szent­miklósra, az edzőtábor költségeit pedig támogatók segítségével biztosítják.
– Ez egy olyan előrelépés a sportiskola és a gyerekek számára, amiről szinte álmodni sem mertünk – jegyezte meg Kercsó. A fiúk hamarosan meg is mutathatják, mit tanultak, hiszen közeleg a bajnokság kezdete, tavaly a gyergyóiak jó eredményeket értek el a sportágban.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek