2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Neves szakember az Imperial kispadján

Hiába vezette bajnoki címig a Csíkszeredai Imperial Wet alakulatát Cosmin Gherman, nem ő fogja irányítani a csapatot a soron következő idényben. Helyét egy sokat látott és tapasztalt szakvezető veszi át, aki csúcsra járatta a román és a magyar futsalválogatottat is. A spanyol Sito Rivera Párizsból érkezik Csíkszeredába.

Sito Rivera, az új szakvezető

Két román válogatott játékos után – Adrian Pânzaru és Savio Valadares – után ezúttal már a szakmai vezetőjét nevezte meg a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgó-csapata. Ez egyben azt is jelenti, hogy Cosmin Gherman hiába nyert bajnoki címet az Imperiallal, a munkát más fogja folytatni. Igaz, a Görbe Walter által támogatott és megálmodott csapatot neves szakemberre bízzák Sito Rivera személyében.
Az 1956-ban született Sito Rivera (teljes nevén: Tomás de Aquino Rivera Amorós) a ka­ta­lóniai Mataróban született, aki 1978–1986 között hódolt aktívan a teremlabdarúgásnak. Igaz, menet közben már edző/játékos is volt. Legnagyobb edzői sikereit az elmúlt két évtizedben jegyezte. A Martorell csapatával Katalán Kupát nyert, majd évenként máshol vállalt munkát, mígnem a 2000-es évek elején munkát vállalt Déván, majd Marosvásárhelyen, hogy végül a román válogatott szövetségi kapitányi posztját is elfoglalta. Időközben 2010-ben az olasz Luparense csapatát is bevezette a futsal Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. A román válogatottnál eltöltött négyéves szakmai munkát követően a magyar válogatottat irányította. Legemlékezetesebb meccse pedig minden bizonnyal az Európa-bajnoki kvalifikációért zajló magyar–román párharc debreceni visszavágója. Ezen a találkozón a hosszabbítás vége előtt három másodperccel – 3–3-as állásnál – a magyarok gólt szereztek az akkor még Jakab Zoltán által dirigált romániai válogatottnak, és ezzel a sikerrel kijutottak a szerbiai kontinenstornára.
A 2018/2019-es idényben a Sportin Paris Futsal csapatát irányította egy ideig. Novemberben a kedvezőtlen eredmények miatt megváltak tőle. A csíki csapat viszont jól jár vele, hiszen nagy szaktekintélynek számít, továbbá ismeri a romániai közeget is.
Első hivatalos meccse augusztus közepén lesz, amikor is megrendezésre kerül a román Szuperkupa döntője, amelyen a bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet a kupagyőztes Dunărea Călărași-sal méri össze erejét. A héten viszont már ellenfelet kap az Imperial a futsal Bajnokok Ligája első csoportkörében, hiszen csütörtökön sorsolás van Nyonban.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb