Névadójukra emlékeztek

Venczel József Szakközépiskola

60

Ünnepi műsorral, koszorúzással ünnepelte meg Venczel József csíkszeredai születésű társadalomkutató, közíró születésének 105. születésnapját a nevét viselő szakközépiskola múlt pénteken.

Fotó: László F. Csaba

Bálint Gabriella, az iskola igazgatója a Hargita Népé­nek elmondta: idén azért volt különleges az ünnepség, mert hivatalosan felavatták Vetró András kézdivásárhelyi szobrászművész Venczel Józsefet ábrázoló gipsz plakettjét, ráadásul az alkotó eleget tett az iskola meghívásának és részt vett a rendezvényen.
Az igazgató ugyanakkor elmondta: minden évben hasonló forgatókönyv szerint emlékeznek meg a tanintézmény névadójára. Mindig a kilencedikes diákok készülnek az ünnepi műsorral az osztályfőnök útmutatása mellett. A tizedikes diákok pedig felkeresik a Venczel család egykori házának helyére épült tömbháznál található emléktáblát, amelyet megkoszorúznak, akárcsak a Márton Áron Főgimnáziumban található emléktáblát. Hozzáfűzte: mivel Venczel József nem hagyományos értelemben vett történelmi személyiség, ezért a megemlékezés arra is jó, hogy az iskola diákjai megismerkedjenek életével és munkásságával, és megtanulják, hogy ki volt ő.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek