Névadóját ünnepli a csíkszeredai iskola

József Attila napok

51

Az iskola névadójára emlékezik ezen a héten a csíkszeredai József Attila Általános Iskola. Mától péntekig sportbajnokságokkal, vetélkedőkkel készülnek a szervezők, de már szombaton megvolt a sorozatnyitó esemény.

A Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedő megyei szakaszának lebonyolításával szombaton kezdetét vette az idei József Attila Napok.
Ma Városi atlétika versennyel kezdik az eseménysorozatot, az 5–8. osztályosok az iskola sportcsarnokában mérkőznek meg 12 órától.
Holnap 10 órától a könyv­restaurálés rejtélyeibe nyerhetnek betekintést a mini­szín­házban, ezzel egy időben pedig Toldi-árnyjáték lesz a díszteremben. Délben streeball iskolai bajnokságon versenyeznek az 5–8. osztályosok. A napot 13 órától versünneppel zárják.
Szerdán 11 órától sporteseménnyel indítanak, ahol az 5–6. osztályos diákok játszhatnak. Délben a Clever clogs nevű angol nyelvű versenyen mérhetik fel tudásukat a tanulók, 14 órától pedig Hetet egy csapásra! nevű programpont kezdődik alsó tagozatosok számára – ez lesz a vetélkedő városi szakasza.
Csütörtökön a költészet napja alkalmából ünnepi rendezvénysorozat lesz a díszteremben: 9 órától alsósok, 11 órától a felső tagozatos diákok szavalnak. 13 órától a Színes világ nevű általános műveltségi vetélkedőt körzeti szakaszának ad otthont az iskola. Az 5–7. osztályosok versenyének helyszíne a díszterem. Aki inkább a focit szereti, a 7–8. osztályosok számára szervezett iskolai labdarúgó-bajnokságon játszhat vagy szurkolhat.
Pénteken teljes mértékben a sport kap főszerepet: az 5–8. osztályosok 12 órakor kezdődő floorball-bajnokságát 14 órától tanár–diák mérkőzés követi.

Szőke Zsuzsa

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek