Népviseletre pályáztunk

30

A 21. század kezdeti szakaszában már a lélekrablás kivitelezésére is tesznek próbálkozást az okkult hatalmak, amellett keresztény kultúránkat, hagyományainkat vagy éppen népviseletünket is célkeresztbe veszik. Ezért örvendetes, hogy vannak még hatóságok, hivatalok, amelyek anyagi keretet biztosítanak ahhoz, hogy hagyományaink, többek között népviseletünk ne merüljön feledésbe.
A Hargita Megye Tanácsa által meghirdetett, népviseleteket támogató program is ezt szolgálja. A székelylengyelfalvi Orbán Balázs Alapítvány, kihasználva a Megyei Tanács által meghirdetett programot, pályázatot nyújtott be a fent nevezet intézményhez. A kedvező elbírálás nyomán ötezer lejt nyertünk, amelyből női népviseleti ruhát készíttettünk a Székelylengyelfalván működő Kenderes néptánccsoport tagjainak. A népviseleti ruhákat 2018. október 27-én mutatjuk be az őszi mulatság keretében Székelylengyelfalván.
Az Orbán Balázs Alapítvány nevében

Bálint Domokos elnök, Székelylengyelfalva

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Hargita Megye Tanácsának e nemes, megmaradásunkat segítő, gesztusáért.
Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek