Népviseletben ünneplik az időseket Felsőboldogfalván

Világnap

79

Hatodszorra szervezi meg szeptember 23-án a Gyulafehérvári Caritas és a Fülöp Áron Egyesület Felsőboldogfalván az Idősek világnapját. Az ünnepi műsorral készülő diákok számára külön öröm, hogy új népviseletben öltözve adhatják elő előadásukat.

Új székelyruhákat vásárolhattak – örömmel újságolják a szervezők Fotó: Nagyálmos Ildikó

Az eseménynek hagyománya van a helyi közösségben, hiszen immár évről évre ünnepélyesen köszöntik a község szépkorú lakosait. Ezen az eseményen a Caritas érdekes programokkal lepi meg az időseket, akik maguk is aktív szerepet vállalnak, lázasan készülnek az eseményre. Emellett a Fülöp Áron Általános Iskola tanulói népviseletet öltve néptánccal, versekkel és énekekkel köszöntik az időseket.
A Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázatokon a Fülöp Áron Egyesület két sikeres pályázatot is nyert, ebből sikerült a helyi iskolás tanulók számára négy fiú- és öt lánynépviseletet vásárolni, ugyanakkor hét darab székelycsizmával is gazdagodott a helyi néptánccsoport. Az elemi iskolában tanórákon is zajlik néptánc oktatása, emellett a gyerekeknek lehetőségük van délután az Iglice néptánccsoportban is elmélyíteni tudásukat Hajdó Árpád és Faluvégi Erzsébet oktatók segítségével. Fekete Judit tanítónő sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy milyen nagy szükség volt a viseletekre, hiszen a néptánccsoport tagjai több rangos eseményen rendszeresen képviselik közösségünket és az idei támogatásból készített viseletek nagy segítséget nyújtanak azon családoknak, akiknek nincs saját viseletük.

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek