Nemzetközivé válik a futam

Szintet lép jövőre a Székelyföld Kerékpáros Körversenye

110

Az idei volt az utolsó, hogy a Székelyföld Kerékpáros Körversenyét az eddigi elvek alapján szervezték meg: jövőtől eggyel magasabb kategóriába (2.1) lép a körverseny, ugyanakkor több csapatot hívnának meg, amelyek ezentúl nem klubokat, hanem pro-kontinentális, kontinentális és válogatott csapatokat képviselnének – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

Székelyföld Kerékpáros Körversenye jövőtől a Bihari Kerékpáros Körversennyel egyszerre magasabb versenykategóriába lép, egy szintre kerülve ezzel a Szebeni Körrel, amely jelenleg Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb presztízsű biciklis versenye.
A polgármester kifejtette, hogy a következő évtől megszűnik az együttműködés az Intersport sportklubbal, amelynek eddig az is a feladata volt, hogy a csapatokat meghívja a versenyre. Ráduly Róbert Kálmán nem elégedett maradéktalanul az Intersport idei munkájával, meglátása szerint túl kevés, és nem elég erős csapatokat hívtak a körversenyre. Jövőtől viszont pro-tour és pro-kontinentális csapatok részvételére számítanak.
Mindezzel együtt sikeresnek értékeli az idei versenyt, főként azért, mert a szervezéssel foglalkozó felek jól együtt tudtak működni, ugyanakkor bevált módszernek bizonyult a verseny élő YouTube-közvetítése is.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.