Nemzetközi versenyre készülnek

A Bocskor Pékség még mindig az elsők közt

167

A napokban díjazták 2018 legjobb kenyereit Marosvásárhelyen a GastroPan elnevezésű pékipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállításon. A megmérettetésen 150 kiállító vett részt 25 országból, közöttük a csíkszentmártoni Bocskor Pékség is, amely három kategóriában is kiemelt díjazásban részesült.

A díjazott szentmártoni csapat. Újabb kihívások elé néznek Fotó: Facebook

Számos elismert szakember részvételével április 19–22. között szervezték meg a Gas­troPan pékipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítást Marosvásárhelyen. A rendezvény második napján a főszerep a legtehetségesebb hazai pékeké volt, akik négy versenyszámban is bemutathatták kenyereiket és péksüteményeiket.
A csíkszentmártoni Bocskor Pékség három kategóriában jelentkezett a meghirdetett négyből: 2018 Ipari Kenyere, 2018 Kézműves Kenyere és a Legjobb egészséges péksütemények. A negyedik kategória a művészi kompozíciók voltak, amelyre nem nevezett be a székelyföldi küldöttség.
Bocskor István, a Bocskor Pékség ügyvezetője lapunk kérdésére közölte, hogy Székelyföld egyetlen díjazottjaiként zárták az idei GastroPant. Elmondta, az előkelő helyezés ellenére sincs megelégedve a végeredménnyel, hiszen elmondása szerint győzni akartak a megmérettetésen.
– A rozsos-pityókás kenyerünk, amely már évek óta forgalomban van, második helyet ért el az ipari kenyér kategóriában, a kézműves kenyerünk, amelynek a kovászát szőlőből vontuk ki, harmadikként végzett, míg a leveles süteményünket a második legjobbnak értékelte a zsűri. Bár nem jött össze az első hely, innovatívak vagyunk, és mindegyik termékünk ütőképes, ezt bizonyítja a GastroPanon való szereplésünk is – mondta Bocskor István.
Az ügyvezető hozzáfűzte, nemzetközi versenyen is ki szeretné próbálni magát a cég.
– Habár az még nincs eldöntve, hogy pontosan mikor és hol indulnánk, de én mindenképp szeretném, ha nagyobb kihívások elé állnánk, és széles körben tudnánk bizonyítani – zárta gondolatait a Bocskor Pékség vezetője.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.