Nemzetközi versenyen voltak Magyarországon: Csíki sikerek Hódmezővásárhelyen

568

Szombaton és vasárnap Hódmezővásárhelyen tartottak nemzetközi úszóversenyt, amelyen a VSK Csíkszereda sportolói is indultak. Trandafir Norbert tanítványai négy dobogós hellyel tértek haza a Hód-kupáról

Négy dobogós hellyel tértek haza a csíki úszók a Hód-kupáról                                            Fotó: Erőss Annamária

Rangos nemzetközi versenyen vettek részt Magyarországon a VSK Csíkszereda úszói. A Hódmezővásárhelyen tartott viadalon Trandafir Norbert tanítványai közül hárman álltak dobogóra, a csíkiak közül Erőss Nóra két versenyszámban is első lett.
A magyar úszósport idei évzáró versenyén, a Hód-kupán öt sportolóval vett részt a VSK Csíkszereda, a viadalt megelőző héten viszont már Hódmezővásárhelyen készült a csapat Trandafir Norbert edző irányításával. Az egy hetes felkészülést a VSK Csíkszereda mellett a magyar külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya, valamint Iglói-Nagy István és Gyurta Dániel magyar olimpiai bajnok támogatta.
– A döntést több tényező is meghatározta, többek közt az is, hogy nem teljes csapattal tudtunk volna részt venni a megmérettetésen, másrészt pedig a Hód-kupa rangosabb verseny volt, mint az országos bajnokság, ahol sokkal erősebb mezőnyben mérettettek meg sportolóink – nyilatkozta lapunknak Trandafir Norbert. A csíkiak mellett egyébként nagybányai, temesvári, kolozsvári és gyulafehérvári klubok is inkább a hódmezővásárhelyi versenyt részesítették előnyben az országos bajnokság helyett.
A szombaton és vasárnap tartott Hód-kupán 47, többségében magyarországi klub vett részt, ám voltak Erdélyből és Vajdaságból is sportolók, a viadalon egyébként 652 úszó csobbant a hódmezővásárhelyi uszoda medencéjébe. A csapatversenyben a VSK Csíkszereda a középmezőnyben – a 26. helyen – zárt, de tekintve azt, hogy csupán öt sportolóval voltak jelen a viadalon, ez nem számít rossz eredménynek.
– A csapatok rangsorának első huszonhat helyezettje közül rajtunk kívül még két gárdának volt tíz alatti a sportolóinak száma. Pontosan ezért csalóka a helyezésünk, hiszen a negyven-ötven főt is meghaladó csapatokkal nem tudod felvenni a harcot, ami a pontozásokat illeti – tette hozzá Trandafir Norbert. A Hód-kupán a csíkiak közül a legkimagaslóbb eredményt Erőss Nóra érte el, aki két versenyszámban is az első helyen zárt.
A VSK Csíkszereda edzője elégedett sportolói eredményével, hiszen hárman is dobogós helyezést értek el, ugyanakkor több versenyszámban is dobogóhoz közeli helyeken zártak.
– Ami a 2019-es évet illeti, minden sportolónknak sikerült az elmúlt idényhez képest javítania teljesítményén. Mivel az év elején több rangos viadalon is részt vettünk, így a január–április közötti időszakban mérhettük a legnagyobb fejlődést a tavalyhoz képest, de örülök, hogy az év végére is sikerült ahhoz képest is javítani az időeredményeken. Farkas Dániel Márkot viszont kiemelném, ugyanis az elmúlt évhez képest az ő fejlődése volt a legkiemelkedőbb – nyilatkozta lapunknak Trandafir Norbert.
A csíki úszók számára a téli időszak a felkészülés jegyében telik majd, ugyanis 2020 márciusában tartják a felnőtt és ifjúsági országos bajnokságot.

A csíkiak helyezései
Farkas Dániel Márk (11 évesek) 200 m gyorsúszás: 7. hely; 200 m hátúszás: 6. hely; 400 m gyorsúszás: 9. hely; 100 m gyorsúszás: 3. hely; 100 m hátúszás: 4. hely.
Erőss Hanna (13 évesek): 200 m gyorsúszás: 17. hely; 200 m hátúszás: 14. hely; 400 m gyorsúszás: 11. hely; 100 m gyorsúszás: 14. hely; 100 m hátúszás: 13. hely.
Bajkó Zalán (14 évesek): 200 m mellúszás: 7. hely; 200 m gyorsúszás: 9. hely; 400 m gyorsúszás: 4. hely; 100 m gyorsúszás: 8. hely; 100 m mellúszás: 6. hely.
Erőss Nóra (14 évesek): 200 m mellúszás: 1. hely; 200 m hátúszás: 4. hely; 100 m mellúszás: 1. hely.
Balog Henrietta (15 évnél idősebbek): 200 m gyorsúszás: 9. hely; 200 m hátúszás: 2. hely; 400 m gyorsúszás: 4. hely; 100 m gyorsúszás: 9. hely; 100 m hátúszás: 4. hely.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek