2021, március 7, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Nemzetközi versenyen a BBTE hallgatói

Nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő eredményt a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának hallgatói, ahol két döntős szereplés és egy különdíj birtokosaként zárták a versenyt. A csapatban két csíki hallgató is versenyzett, a részletekről dr. Szász Levente professzor, a versenyzők egyik felkészítő tanára számolt be.

A kolozsvári egyetem magyar tagozaton tanuló hallgatói – Farkas-Hegyi Beatrix, György Ákos, valamint a csíki Izsák Réka és Tiboldi Dorka – a mexikói Universidad Panamericana online esettanulmány-versenyén vettek részt. A mexikói Guadalajarában található egyetem online térben zajló nemzetközi esettanulmány-versenyén 17 egyetemi csapat mérettette meg magát az amerikai, európai és ázsiai kontinensről. Az első fordulóban a csapatok egy helyi bútorgyártó vállalat számára kellett nemzetközi szintű értékesítési stratégiát kidolgozzanak. Ebben a fordulóban a kolozsvári csapat összes tagja a csoportkör harmadik helyén végzett. A második fordulóban a résztvevők a YouTube számára javasolhattak stratégiát a vállalat latin-amerikai pozíciójának megerősítése érdekében, tudtuk meg dr. Szász Leventétől, aki dr. Györfy Lehel Zoltánnal és dr. Rácz Béla-Gergellyel együttműködve készítette fel a diákokat.

– A döntőben Izsák Réka és csapata a dobogó második fokára állhatott fel, Farkas-Hegyi Beatrix és csapata pedig osztott harmadik helyezést tudhatott magáénak. Emellett Izsák Réka harmadéves hallgatónk kimagasló teljesítményének köszönhetően a verseny egyéni különdíját is elnyerte a kérdezz-felelek részben nyújtott kiváló teljesítményéért – mondta dr. Szász Levente.

– A kolozsvári BBTE közgazdasági karának magyar tagozatán már az oktatásban is intenzíven alkalmazzuk az esettanulmány módszert. Ezen felül a hallgatókat a Gazdasági Tanácsadó Klub diákszakkollégium keretein belül külön képezzük a nemzetközi versenyekre. Célzottan erre a versenyre pedig egy külön online felkészülés-sorozatot tartottunk, hiszen a járvány miatt nem tudtunk szemtől szembeni felkészítőket tartani – fűzte hozzá dr. Szász Levente.

Mint mondta, a korábbi évek eredményei alapján – a tavalyi mexikói versenyen például 2. helyezést értek el a kanadai Simon Fraser University mögött – a BBTE csapatai egyre gyakrabban kapnak meghívást nemzetközi versenyekre. Ennek eredménye az is, hogy október végén a németországi Münsteri Egyetemen, egy, a mesteris hallgatóknak szánt esettanulmány-verseny döntőjén fognak részt venni.

– A járványhelyzet miatt a mexikói versenyt idén online szervezték, így például a három kontinens résztvevői közötti időzóna-eltolódás komoly kihívást okozott, olyan is volt például, amikor a diákjaink éjjel 4 órakor kellett bemutatniuk prezentációjukat. Mindezen nehézségek ellenére sikerült jó eredményt elérni – zárta beszámolóját a felkészítő tanár. 

Kapcsolódó cikkek:

Életét veszítette a hargitafürdői Kossuth-sípályán egy férfi

Hirtelen szívleállás következtében elhunyt egy hetvenéves csíkszeredai férfi a hargitafürdői Kossuth-sípályán vasárnap délelőtt – közölte a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség. Alina Ciobotariu közleményében azt...

Kiütéses Sportklub-siker Gyergyószentmiklóson

Nyolcgólos meccsen vette vissza pályaelőnyét a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Csíkszeredai Sportklub, a kék-fehérek szombat este vendégként győzték le a Gyergyói Hoki Klubot....

Továbbra is karanténkötelesek a Magyarországról Romániába érkezők

Aktualizálta pénteken az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba...

Legfrissebb