Nemzetközi tornákon szerepeltek

Felemás eredmények

74

A Székelyföldi Kézilabda Akadémia több korosztályos fiú kézilabdacsapata vett részt különböző magyarországi nemzetközi tornákon. Felemás eredményekkel térhettek haza, de volt akinek megadatott, hogy Mirko Aliloviccal, vagy épp Ilyés Ferenccel találkozzon.

A Szegeden pályára lépő U13-as csapat

Magyarországi tornákon vettek részt a Székelyföldi Kézilabda Akadémia ifjúsági csapatai.
A Székelyföldi Kézilabda Akadémia ifjúsági 3-as csapata szombaton Tiszaföldváron vett részt a Téli Kupa kiírásán, ahol mindhárom meccsét megnyerve lett első. Bakó Lajos csapata a Diósdi Diáksport Egyesületet 27–11-re, az Orosházi FKSE-t 32–20-ra, a házigazda Tiszaföldvárt 24–20-ra győzte le. A csapat minden mérkőzésén végig vezetve, magabiztosan nyert, ugyanakkor védekezésben is jók voltak: az együttes portása, Makkai Csongor a torna legjobb kapusa címét érdemelte ki.
Szegeden, a Csonka János Szakközépiskola tornatermében szombaton zajlott az U13-asok hatcsapatos tornája, kétszer 20 perces meccsekkel. Orbán Szilárd edző csapata csoportjában mindkét meccsét elveszítette, a Pick Szegedtől 33–13-ra, a Gyöngyösi KK-tól 26–15-re szenvedett vereséget. Az ötödik helyért zajló mérkőzésen a csapat nagy csatában három góllal, 26–23-ra győzött a Kecskeméti Sportiskola ellen, így ötödik lett a tornán. A viadalt végül a Pick Szeged nyerte, a döntőben a Telekom Veszprémet győzte le.
Vasárnap az U11-es csapat szintén Szegeden, ugyanabban a teremben játszott kétszer 15 perces mérkőzéseket. Az első meccsen a Pick Szeged II-es csapata 25–12-re nyert Stefán András edző együttese ellen, a Békés Drén KC ellen pedig 19–10-re. A helyosztón a Kecskeméti Sportiskolától szenvedtek 19–16-os vereséget.
A szegedi torna mellett a közeli Algyőn is voltak meccseik: szombaton az U11-es csapat legkisebbjei a házigazdákkal, illetve a Telekom Veszprém hasonló korosztályával játszottak barátságos meccseket, másnap pedig a nagyobbak, Orbán Szilárd csapata szintén két meccset játszott Algyőn, ugyanazon csapatok hasonló korosztályával.
A szegedi gyerektornán olyan egykori és aktív kézilabdázók voltak jelen szervezőként, edzőként vagy nézőként, mint például Balda Ákos, Herbert Gábor, vagy Mirko Alilovic, utóbbi kettő a díjakat adta át a gyerekeknek. Több meccset a helyszínen tekintett meg a világbajnokságról érkezett Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség határon túli kézilabdáért felelős elnöki megbízottja is, aki fotózkodott is a székelyföldi gyerekekkel.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek