2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Nemzetközi Matematika Csapatverseny

[dropcap]A[/dropcap]z I. alkalommal megszervezett Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt Budapesten tartották 2015. június 29–30. között. A verseny fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere volt. A versenyen a Bolyai Csapatversenyek országos fordulójának első helyezettjei vettek részt: Magyarországól 8 csapat, Németországból 8 csapat, Erdélyből 4 csapat, Felvidékről 1 csapat és Délvidékről 1 csapat.
A versenyen jelen volt a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola SZFECS csapata, miután a csapat az országos fordulón a hetedikesek csoportjában a legjobb eredményt elérő külhoni csapatnak bizonyult, illetve összesítésben az 5. helyen végzett. A csapat tagjai Bomher Előd, Csibi Alexandra, Csiszer Bence és Egri Csongor tanulók voltak.
A versenyzők számára – a verseny ezen szakaszára – felkészítő tanáruk: Simon Ilona matematikatanár mintegy 100 órányi felkészítőt tartott.
A nemzetközi döntőn a SZFECS csapat II. helyezést ért el. (I. helyen a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium csapata, III. helyen a Frankfurt am Main Ziehenschule csapata végzett.) Az ezüstérmes csapat vezéregyénisége Egri Csongor volt.
A versenyző csapat szállítását a Nagy Imre Általános Iskola Szülői Közössége támogatta.
A versennyel kapcsolatos további részletekről a http://www.bolyaiverseny.hu/ international/index.php oldalon olvashatnak.

Kerekes Szilárd igazgatóhelyettes, Nagy Imre Általános Iskola, Csíkszereda

SONY DSC
SONY DSC

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb