Nemzetközi hard enduro viadal Gyergyóditróban

Rangos versenyt tartanak

710

Rangos nemzetközi hard enduro motorversenyt tartanak mától vasárnapig Gyergyóditróban és környékén. Az eseményre előzetesen több mint félszázan neveztek.

A DitRiders sportolói is indulnak a hazai rendezésű nemzetközi versenyen

Háromnapos motorverseny helyszíne lesz Gyergyóditró és környéke, a helyi DitRiders Sportklub először szervez nemzetközi hard enduro viadalt. A megye legnevezetesebb és legrangosabb motorosversenye, a Ditrocks Hard Enduro a Kelet-európai Bajnokság, valamint az országos bajnokság részét képezi, nagyon nehéz és izgalmas terepeken kialakított pályán, a sűrű erdő, valamint a köves és sáros részek maximális kihasználásával.
A versenyre előzetesen ötvenhat külföldi és belföldi versenyző nevezett, ám az indulók névsora csak ma délután véglegesítődik, hiszen 9 és 14 óra között zajlik a sportolók regisztrációja. Öt kategóriában hirdették meg a Ditrocks Hard Enduro versenyt, a legnehezebb pályán a profik hajtanak majd, az expert kategóriában a haladók vehetnek részt, a hobbi kategóriába várják a kezdőket, de lesz női és veterán kategória is.
Ma 16 órakor a Cengellér-tetőről indulnak el a sportolók a prológra, a profi, az expert és a veterán kategória motorosai a tíz kilométeres pályát ötször kell teljesítsék az egyórás szintidő alatt, míg a hobbi kategória résztvevői öt kört tesznek meg a kilenc kilométeres pályán. A prológ eredményeit 22 órakor teszik közzé.
Holnap 9.30-kor lesz a versenyzők tájékoztatója és technikai ülés az alaptáborban, amely a Kakastaréj Panziónál van kialakítva, fél órával később szervezetten mennek a sportolók a startpontra, majd 10.45-kor elindul a verseny, amelynek távja 902 kilométert tesz ki, az eredményközlés a szervezők szerint este tíz órára várható.
Vasárnap egy könnyebb és rövidebb táv vár a sportolókra. A délelőtt fél tízes eligazítást követően 11 órakor lesz a rajt, a versenytáv 65 kilométert tesz majd ki. A verseny díjkiosztójára 18 órakor kerül sor az alaptáborban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.