nemzeti régiók védelme: Aláírásra buzdít a Székely Nemzeti Tanács

10

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés aláírására buzdított a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja tegnap a magyarországi M1 hírcsatornán. Dabis Attila azt mondta: további támogatók kellenek, mivel eddig mindössze a szükséges aláírások négy százaléka gyűlt össze.

Amegbízott közölte: 2020. május 7-ig kell összegyűjteni egymillió aláírást legalább hét uniós tagországban annak érdekében, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.
Dabis Attila kiemelte: az SZNT nem adja fel a harcot, legutóbb Dél-Tirolban tartottak sajtótájékoztatót annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a kezdeményezést. Reményeik szerint megismétlődnek az európai kisebbségvédelmi kezdeményezésnél tapasztaltak, amikor az aláírások nagy része a határidő végéhez közeledve gyűlt össze.
Hangsúlyozta: a polgári kezdeményezés tétje, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarság – rendelkezni fog-e a jövőben azokkal az erőforrásokkal, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a saját kultúrájukat, identitásukat a szülőföldjükön tudják megőrizni.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek