Németországi tapasztalatait a városvezetésben kamatoztatná

60

A város javára szeretné fordítani a németországi tapasztalatait Csíkszereda egyetlen független polgármesterjelöltje, Engelhardt Róbert. Tegnapi sajtótájékozta­tóján ismertette választási programját, és elmondta, azért in­dul függetlenként, mert nem szeretne senki pártkatonája lenni, aki fentről jövő parancsokat teljesít.

Engelhardt Róbert 1966-ban Csíkszeredában született, négy évig a traktorgyárban, a Hargita Megyei Postahivatalban, illetve a Hargita Bányavállalatnál dolgozott, majd 1990-ben Németországba költözött, ahol húsz évig technikusként és munkacsoportok vezetőjeként a BMW, az Audi és a Mercedes autómárkákat gyártó vállalatoknak dolgozott. Hazatérését követően Suceaván végezte el az egyetemet, és német nyelvtanárként dolgozott csíkszeredai iskolában.
Tegnapi sajtótájékoztatóján hang­súlyozta, nem anyagi okokból indul a polgármesteri tisztségért, hanem szeretné a város javára fordítani eddigi tapasztalatait. Hozzátette, úgy érzi, a lakosságnak elege van a korrupt politikusokból, ő pedig nem megvesztegethető és nem folyik eljárás ellene.
Választási programjában kilenc stratégiai célt fogalmazott meg, ezek között szerepel egy profi kiállítási terem, valamint egy korszerű mozi létrehozása, terelőút építése, a városi közlekedés átalakítása, új parkolási rendszer kialakítása, az egész várost lefedő kamerarendszer felszerelése, öregotthon és idősek számára kezelőbázis megvalósítása, a piac elköltöztetése, a Székelyföldi Hoki Akadémia létrejöttének támogatása, szabadidő- és bevásárlóközpont létrehozása. Céljai között szerepel továbbá a kommunizmus idején eltulajdonított ingatlanok jogi helyzetének tisztázása, az idősebb korosztály számára kedvezményes gyógy- és vízitorna lehetőségének biztosítása, illetve a helyi vállalkozások támogatása. Elmondta, megválasztása esetén németországi kapcsolatait kihasználva megpróbál befektetőket vonzani a városba, illetve heti kétszer tartana fogadóórát, mivel úgy érzi, a jelenlegi városvezetés nem tájékoztatja megfelelően a lakosságot, és nem hallgatja meg igényeiket. Úgy érzi, Csíkszeredának változásra van szüksége, hogy a lakosság ismét bízni tudjon a városvezetésben.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.