Német és szerb siker

53

Hatalmas meglepetésre a német Angelique Kerber győzedelmeskedett az Australian Open női fináléjában, ahol a tenisz-világranglista első helyezettjét, Serena Williamset győzte le. A férfiaknál a szerb Novak Djokovicsé lett az év első Grand Slam-trófea.

Hatalmas meglepetést okozott a német hölgy az év első GS-tornáján
Hatalmas meglepetést okozott a német hölgy az év első GS-tornáján

A német Angelique Kerber nyerte meg az Australian Open női egyesét, a döntőben 6:4, 3:6, 6:4-re legyőzve Serena Williamset. Az amerikai teniszezőnek így tovább kell várnia 22. egyéni Grand Slam-győzelmére, amellyel beérné Steffi Grafot. A lengyel apától és német anyától származó Angelique Kerber 28 évesen nyerte meg pályafutása első Grand Slam-trófeáját. Graf után Kerber a második német, aki női egyesben Grand Slam-tornát nyert az open érában. Helga Niessen Masthoff, Sylvia Hanika, Anke Huber és Sabine Lisicki „csak” döntőig jutott.
A férfiaknál a címvédő Novak Djokovics három játszmában győzte le a második kiemelt Andy Murrayt a döntőben, ezzel összességében hatodszor, a legutóbbi hat évben ötödször nyerte meg az Australian Opent, és pályafutása 11. sikerét aratta Grand Slam-tornán. A brit játékos ötödször kapott ki a melbourne-i GS-verseny fináléjában, negyedszer Djokovicstól.
Eredmények: női döntő: Kerber (német, 7.) – S. Williams (amerikai, 1.) 6:4, 3:6, 6:4; férfidöntő: Djokovics (szerb, 1.) – Murray (brit, 2.) 6:1, 7:5, 7:6.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.