Nemcsak ünnepekkor kell jótékonykodni

92

A Kolumbán Optika és a Gyulafehérvári Caritas többéves együttműködésének köszönhetően olyan rászorulók juthatnak szemüveghez, akik ritkán vagy egyáltalán nem tudnak szemorvoshoz menni. Sebestyén Lázár, a Gyulafehérvári Caritas Betegközvetítő Szolgálatának koordinátora hangsúlyozta: a szegények nemcsak karácsonykor szorulnak segítségre, és szükség van az egész éves jótékonykodásra.

Ingyenes szemüvegeket és szakorvosi vizsgálatot is biztosít rászorulók részére a Kolumbán Optika Csíkszeredában, ahol a Gyulafehérvári Caritasszal együttműködve több éve segítenek a hátrányos helyzetű embereken. Ko­lumbán Lóránttól, az optika vezetőjétől megtudtuk, hogy idéntől nagyobb támogatást szeretne biztosítani a rászoruló gyerekeknek, ezáltal más cégeket is ösztönözne hasonló cselekedetekre.
– Jövő év elején érkezik meg az általunk utalt pénzösszeg a Caritashoz, ahol majd eldöntik, hogy mire használják fel. A Kolumbán Optikának az a fontos, hogy megfelelő emberek részesüljenek a támogatásból – jegyezte meg a cégvezető, közölve, hogy 4000 lejes hozzájárulásról van szó, amelyből szeretetcsomagokat állítanak majd össze.
Sebestyén Lázár, a Gyulafehérvári Caritas Betegközvetítő Szolgálatának koordinátora elmondta, hogy az optikával való együttműködésnek köszönhetően olyan embereknek segítenek, akik saját erejükből sose jutnának szemüveghez. Hozzátette, hogy ez a hétköznapi eszköz sokaknak a világgal való kapcsolat javítását jelenti, hiszen vannak, akik a legegyszerűbb dolgokat sem engedhetik meg maguknak szemüveg nélkül.
– A Kolumbán Optika nemcsak ünnepekkor támogatja a rá­szorulókat, és erre szeretnénk buzdítani más cégeket is. Csatlakozzanak és segítsenek! A szegénység sajnos nemcsak karácsonykor van jelen, ezért mindig szükség van a támogatásra – hangsúlyozta Sebestyén Lázár, kiemelve, hogy sokan segítenének ugyan, de nem tudják, hogyan kerüljenek kapcsolatba a rászorulókkal. Ezzel kapcsolatban hívja fel a figyelmet arra, hogy a Gyulafehérvári Caritas által azokhoz jut el a támogatás, akiknek tényleg szükségük van rá. (x)

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.