Nemcsak foltozást, aszfaltozást is ígérnek

105

Folytatja a polgármesteri hivatal a jelentős mértékben tönkrement útszakaszok, járdák rendbetételét, illetve az aknatetők megemelését. A napokban a Bethlen lakótelep két pontján is dolgoznak, többek között újraaszfaltozzák a Függetlenség és a Győzelem utca egy-egy szakaszát. A munkálatok ideje alatt forgalmi korlátozásokat vezetnek be.


A Győzelem utca Haáz Rezső és Forrás utca közötti szakaszán augusztus utolsó napján kezdtek el dolgozni. A polgármesteri hivatal megbízásából a munkások kicserélik a szegélyköveket, felmarják az egyenetlen aszfaltréteget, majd az előkészítési folyamat után új aszfaltszőnyeget kap a járda, és kijavítják az útburkolatot. Ezt a munkát 10 naposra tervezték, míg a Függetlenség utca Győzelem és Gábor Áron utca közötti szakaszának rendbetételét két héten belül fejezik be. A hivatal tájékoztatása szerint itt tegnap kezdődött el a tevékenység, ez utóbbi helyszínen a járdák javítása mellett új aszfaltszőnyeg kerül az úttestre. A munka idejére mindkét szakaszról kitiltották a járműveket.
A felsoroltakon kívül további utcák rendbetételét ígéri a Szé­kely­udvarhelyi Polgármesteri Hivatal. A sajtóosztály tájékoztatása szerint új aszfaltburkolatot kap a Fások utca, a Dózsa György utca (a Tamási Áron és az Orbán Balázs utca között), a Tamási Áron utca (a vasút és az Orbán Balázs utca között), az Orbán Balázs utca (a villanyrendőrös útkereszteződés és a Templom utca között), a Győzelem utca (a Kisköved és Virágok sétány között), a Morum és a Tihadar utca, a Bethlenfalvi út egy része és a Tompa László utca. A felsorolt utcákban a járdák felújítását is elvégzik.
Megtudtuk, hogy folytatják az aknák megsüllyedt fedőlapjainak aszfaltszintre emelését is, ráadásul azokban az utcákban is, ahol egyébként idénre nem terveztek útfelújítást, javítást. A tervek szerint ebben az évben még legalább 220-250 fedőlapot „zök­ke­nő­men­tesítenének”.
Az úthálózat rehabilitációjának őszi szakaszában a macskaköves utcák meghibásodott részeit is rendbe teszik, a tegnap az Iskola utcában dolgoztak. Az már most látszik, hogy a kockaköves szakaszok esetében az út alapjának újraépítésére lenne szükség, de teljes felújításra legkorábban jövőre számíthatunk a hivatal sajtósai szerint.
Az útrehabilitáció összértéke (áfával együtt) 3,4 millió lej. A megmaradó pénz függvényében még ebben az esztendőben további útszakaszok rendbetételére is sor kerülhet.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek