péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Nemcsak elvesznek, hanem adnak is: Minden elkészített ház után 10 csemete

Fából épít mobilházakat egy csíkszeredai cég, s az eddig elkészített 70 házikó felépítésére használt faanyag pótlása érdekében a hét végén 1000 facsemetét ültettek a csíkszentmiklósi közbirtokosság által felajánlott területen.

Acég 2017-ben alakult, véletlen folytán. Az egyik alapító tag, Szakács Botond telket vásárolt, és utólag derült ki róla, hogy kültelek, így nem tud rá házat építeni. Ezek után kezdett tájékozódni, rálelt a mobilház ötletére, épített is magának egyet. És mivel számára bevált, gondolta, mások is igényt tarthatnak rá. A kis faházakat alvázra, úgynevezett futóra építik, így könnyen szállíthatók. Különböző méretben készülnek el, a legnagyobbak akár 8-9 méter hosszúságúak is lehetnek. Felhasználásuk is sokrétű, rendeltek már lakóházat, nyaralót, de irodát meg rendelőt is. A legtöbbet Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Dániában és Svédországban értékesítették. A házak kizárólag fából és környezetbarát termékekből készülnek.
Eddig 70 házikót sikerült felépíteniük, amihez sok faanyagot használtak fel. Ezért múlt hét végén a csíkszentmiklósi közbirtokosság által felajánlott területen 1000 facsemetét ültettek el a cég munkatársai. Mint mondták, ezzel példát szerettek volna mutatni, hogy ne csak kihasználjuk a környezet adta kincseket, hanem vigyázzunk is rá, óvjuk meg. A cég jövőbeli terveiben szerepel, hogy minden megépült ház után 10 facsemetét ültessenek el.
− Jövőre több céget, óvodát és iskolát is szeretnénk bevonni ebbe a projektbe – mondta Kovács-Szécsi Henrietta, a cég egyik tulajdonosa. – Fontos, hogy a gyerekek abban a tudatban nőjenek fel, hogy óvni és vigyázni kell környezetüket – fűzte hozzá.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb