Nem voltak jelentkezők a közbeszerzési kiírásra

Henter-kúria: bezárult egy kapu

953

Tegnap járt le a csíkszentimrei Henter-kúria felújítására kiírt tervezési közbeszerzési eljárás határideje, és – mint Fülöp Kinga alpolgármestertől megtudtuk – jelentkezők hiányában elmaradt az előrelépés. Az önkormányzatnak új eljárást kell meghirdetnie, és azt fontolgatják, hogy immár a tervezést és a kivitelezést egyazon „csomagban” kínálják fel.

A nemesi udvarház főépülete. Sokadik nekifutás előtt Fotó: László F. Csaba

Hosszú és rögös út áll Csík­szentimre önkormányzata mögött a Hen­ter-kúria újjáépítését illetően, hiszen a nemesi udvarház 2011-es megvásárlása óta számos próbálkozás és kudarc kísérte a felújítási tervek megvalósítását. A kúria kapuját sikerült ugyan felújítaniuk, és tavaly végül – a községvezetők meglepetésére – mégis sor kerülhetett a finanszírozási szerződés aláírására. A Regionális Operatív Programból nyert uniós pénzekből 2020 decemberére kell befejezniük a munkálatokat.
Jelen állás szerint azonban szélmalomharcot vív Csíkszentimre vezetősége, hiszen tegnap kiderült, hogy a tervezésre meghirdetett közbeszerzési eljárásra egyetlen jelentkező sincs. Fülöp Kinga alpolgármester lehetetlen küldetésként jellemezte a nemesi udvarházzal kapcsolatos törekvéseket, de leszögezte, hogy ennek ellenére sem adják fel a Henter-kúria ügyét.
– Jelenleg csalódottak vagyunk, de más megoldást találunk a felmerült problémára: indítványozzuk a tervezés és a kivitelezés licitjének összevonását. Ennek a menete sajnos ismét elhúzódhat, hiszen a gyulafehérvári elbíráló bizottságtól jóváhagyást kell kérnünk, és ha megkapjuk a beleegyezést, akkor újból kiírjuk a közbeszerzési eljárást – közölte Fülöp Kinga.
Az alpolgármester kiemelte: továbbra is mennek előre, csak más úton, és a szabályokat betartva igyekeznek minél előbb révbe érni. Hozzátette, hogy már az is nagy lépés lenne, ha még ebben az évben kiírhatnák az új közbeszerzési eljárást.

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.