Nem voltak jelentkezők a közbeszerzési kiírásra

Henter-kúria: bezárult egy kapu

1 049

Tegnap járt le a csíkszentimrei Henter-kúria felújítására kiírt tervezési közbeszerzési eljárás határideje, és – mint Fülöp Kinga alpolgármestertől megtudtuk – jelentkezők hiányában elmaradt az előrelépés. Az önkormányzatnak új eljárást kell meghirdetnie, és azt fontolgatják, hogy immár a tervezést és a kivitelezést egyazon „csomagban” kínálják fel.

A nemesi udvarház főépülete. Sokadik nekifutás előtt Fotó: László F. Csaba

Hosszú és rögös út áll Csík­szentimre önkormányzata mögött a Hen­ter-kúria újjáépítését illetően, hiszen a nemesi udvarház 2011-es megvásárlása óta számos próbálkozás és kudarc kísérte a felújítási tervek megvalósítását. A kúria kapuját sikerült ugyan felújítaniuk, és tavaly végül – a községvezetők meglepetésére – mégis sor kerülhetett a finanszírozási szerződés aláírására. A Regionális Operatív Programból nyert uniós pénzekből 2020 decemberére kell befejezniük a munkálatokat.
Jelen állás szerint azonban szélmalomharcot vív Csíkszentimre vezetősége, hiszen tegnap kiderült, hogy a tervezésre meghirdetett közbeszerzési eljárásra egyetlen jelentkező sincs. Fülöp Kinga alpolgármester lehetetlen küldetésként jellemezte a nemesi udvarházzal kapcsolatos törekvéseket, de leszögezte, hogy ennek ellenére sem adják fel a Henter-kúria ügyét.
– Jelenleg csalódottak vagyunk, de más megoldást találunk a felmerült problémára: indítványozzuk a tervezés és a kivitelezés licitjének összevonását. Ennek a menete sajnos ismét elhúzódhat, hiszen a gyulafehérvári elbíráló bizottságtól jóváhagyást kell kérnünk, és ha megkapjuk a beleegyezést, akkor újból kiírjuk a közbeszerzési eljárást – közölte Fülöp Kinga.
Az alpolgármester kiemelte: továbbra is mennek előre, csak más úton, és a szabályokat betartva igyekeznek minél előbb révbe érni. Hozzátette, hogy már az is nagy lépés lenne, ha még ebben az évben kiírhatnák az új közbeszerzési eljárást.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.