Nem vesznek el a foglalások

Beváltják az utazási jegyeket

148

Bár meghosszabbították a lejárathoz közel álló utazási jegyek érvényességét, ennek ellenére néhány helyi vállalkozás különböző megoldásokat nyújt az embereknek ahhoz, hogy biztosan ne menjen kárba.

A koronavírus okozta nehézségek leginkább a turizmusban dolgozókat be­folyásolta. Több utazási iroda is át kellett szervezze a már lefoglalt időpontokat és a lehető legjobb megoldást találnia ügyfeleinek. A lejárási időhöz közel álló utazási jegyek érvényességét meghosszabbították, mégis van, aki bizalmatlan ezzel kapcsolatban, így ideális megoldást nyújt az embereknek.
− Alkalmazkodnunk kellett. Úgy érzem és úgy tapasztalom, hogy jól tudunk teljesíteni. Szerettünk volna segíteni azoknak a személyeknek, akik utazási jegyekkel rendelkeznek. Ezért úgy döntöttünk, hogy átváltjuk a jegyet, mintha egy kirándulást foglalna, a kliens kap egy számlát, egy szimbolikus dátummal és ezt akkor használja fel, amikor akarja. Így nem fog tudni lejárni – tudtuk meg Vajda Imrétől, az Infor Point Destine Holidays tulajdonosától.
Mint megtudtuk, a külföldi ajánlatok inkább novemberre szólnak, főleg Törökországba és Egyiptomba. Bulgáriába, Görögországba, Franciaországba, illetve Olaszországba elméletileg már júniustól lehet foglalni, a belföldi utazások pedig június 30-ig mind el vannak törölve.
Vajda Imre hozzátette, hogy sokan ok nélkül pánikolnak amiatt, hogy a már kifizetett és lefoglalt kirándulásuk elveszik. A vendéglátóipart törvény kötelezi, ha nem a kliens miatt történik a halasztás, akkor egy új időpontot kell adjon a vendégnek. Ha ez az időpont nem felel meg, akkor abban az árban, vagy általában még nagyobb értékben egy jegyet adjon az ügyfélnek, amelyet a későbbiekben felhasználhat.
− Most ötletelünk és próbáljuk kidolgozni a B tervet, mivel jelenleg az ügyfeleink a legfontosabbak. Sajnos, amíg nincs végleges rendelet arról, hogy hogyan oldjuk meg az utazást, az érkeztetést, addig mi sem tudunk lépni. Figyelünk, nyitottak vagyunk a változásra, és a veszteség mellett próbáljuk a legjobbat kihozni ebből a helyzetből – mondta Ambrus Mária Magdolna, a Magda Travel tulajdonosa.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.