Nem várt előnyhöz jutott az FK és az SZFC

Fordulat a forduló előtt

75

Nem várt előnyhöz jutott az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC a 3. Liga 28. fordulója előtt, miután a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának szerdai döntése értelmében Lénárdfalva 3–0 arányban elveszítette a 20. fordulóban rendezett, a pályán a székelyudvarhelyiek ellen 5–1-re megnyert mérkőzését, mert egyik labdarúgójának nem volt játékjoga. Az FK előnye így öt pontra nőtt Lénárdfalvával szemben, míg az SZFC feljött a 11. helyre.

Szászhermány után hazai pályán is sikerre hajt az FK Csíkszereda Fotó: fkcsikszereda.ro

Fordulat következett be a 3. Liga 28., hétvégi fordulója előtt a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága szerdai döntését követően. A 20. fordulóban a Székelyudvarhelyi FC Lénárdfalván 5–1-es vereséget szenvedett, ám a mérkőzésen mesterhármast elérő Brian Lemacnak nem volt játékjoga. A lénárdfalvi támadó ugyanis az előző mérkőzéseken felhalmozott sárga lapos figyelmeztetések miatt el volt tiltva, így a hazai szakszövetség szerdai döntése értelmében a SZFC 3–0-ra nyerte meg a pályán elveszített mérkőzést.
A Lénárdfalvától elvett győzelem és három pont pedig a legjobban a két Hargita megyei csapatnak segített. Az FK Csíkszereda előnye így öt pontra nőtt a 28. forduló előtt a büntetett csapat előtt, míg a Székelyudvarhelyi FC fegyelmi bizottságtól kapott három ponttal immár 32 egységgel rendelkezik és a 11. helyet foglalja el a tabellán.
Az FK Csíkszereda ma 18 órától a csoportharmadik Nagybányai Minaurt fogadja, míg a Székelyudvarhelyi FC a már biztos kieső Marosvásárhelyi MSE otthonában lép pályára. Az FK-nak az utolsó három fordulóban mindössze öt pont kell ahhoz, hogy megnyerje a csoportot és ősztől a másodosztályban folytassa a szereplést, míg az SZFC-nek hat pont kell ahhoz, hogy ősztől is a 3. Ligában szerepelhessen.
A 4. Liga Nyugati csoportjában két fordulót is tartanak a hétvégén, egy találkozót szerdán játszottak, egyen nem jelent meg a vendégcsapat, egyet pedig elnapoltak, így tizenhárom mérkőzés lesz a csoportban. Keleten csak a felsőházban lesznek meccsek, de az 5. és 6. Liga csapatai is pályára lépnek a hétvégén.

A műsor
1. Liga. Rájátszás, 8. forduló. Felsőház: holnap: Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Bukaresi FCSB (21); vasárnap: Kolozsvári CFR – U­niversitatea Craiova (21); hétfő: Viitorul Konstanca – Astra Giurgiu (20.30). Alsóház: ma: FC Botoşani – FC Voluntari (18), Bukaresti Di­namo – Medgyesi Gaz Metan (21); holnap: FC Hermannstadt – Concordia Chiajna (15.30), Poli Iaşi – Dunărea Călărași (18).
3. Liga. 5. csoport, 28. forduló: ma: FK Csíkszereda – Nagybányai Mi­naur, Marosvásárhelyi MSE – Szé­kelyudvarhelyi FC, Besztercei Glo­ria – Dési Unirea, Tordai Sticla A­rieșul – Radnóti SK, Kolozsvári Sănătatea – Kolozsvári CFR II., Szász­régeni Avântul – Lénárdfalva; holnap: Barcarozsnyói Olimpic Ce­tate – Medgyesi Gaz Metan II., Tas­nádi Unirea – FC Szászhermány. Kezdédi időpontok: 18 óra.
4. Liga. Nyugati csoport, 23. forduló: Szerdán játszották: Szentegyházi Vasas – Székelyudvarhelyi Roseal 3–4, Székelykeresztúri Egyesülés – Varsági Tartód 3–0 (játék nélkül). A további műsor: ma: Farkaslak – Nagygalambfalva, Lövétei Egyesülés – Malomfalvi Ifjúság, Székelyudvarhelyi Sporting – Zetelaki Fenyő, Homoródalmási Homoród – Betfalvi Küküllő, Agyagfalvi Lendület – Szentáb­ra­hámi Andycom. Kezdési időpont: 18 óra.
4. Liga. Nyugati csoport, 24. forduló: vasárnap: Tartód – Ho­moród (11), Nagygalambfalva – Agyagfalva (14), Andycom – Vasas (18), Küküllő – Sporting (18), Fenyő – Lövéte (18), Malomfalva – Farkaslaka (18). A Roseal – Székelykeresztúri Egyesülés találkozót május 24-én rendezik.
4. Liga. Keleti csoport. Felsőház, 7. forduló: holnap: Maroshévízi Pro Maros – Balánbányai Bányász (18); vasárnap: Csíkszentdomokosi SE – VSK Gyergyószentmiklós (13).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek