Nem változtak a célok

Rajt a harmadik ligában

312

Elkezdődik a labdarúgó harmadik liga idénye, amely során a két megyei csapat ezúttal az úgynevezett erdélyi csoportba kapott besorolást. Sem a Székelyudvarhelyi FC-nek, sem az FK Csíkszeredának nem lesznek ismeretlenek az ellenfelek, hiszen pár éve már voltak ebben a csoportban. A célkitűzés egyik csapatnál sem változott. Előbbieknél a középmezőny, míg utóbbiaknál a feljutás elérése a cél.

Ki mire viszi ebben az idényben? Fotó: fkcsikszereda.ro

Átalakított keretekkel vágnak neki a labdarúgó harmadik liga idényének a megyei csapatok, a Székelyudvarhelyi FC és az FK Csíkszereda. Udvarhelyen a nyáron még az is kérdéses volt, hogy indulnak-e a harmadik ligában, hogy végül pozitív döntés szülessen. A csapat vezetőedzője maradt Mészáros Alpár, aki egy zömében új csapatot alakított ki a tavaly látottakhoz képest. A felkészülési mérkőzéseken nyújtottak alapján reális cél lehet az SZFC-nek a középmezőnyben való végzés.
Az FK Csíkszeredánál a legnagyobb változás a szakmai stábban esett, hiszen a vezetőedzői foglalatosságokat Valentin Suciu vette át, aki korábban a Sepsi OSK-t a negyedik ligából az első osztályig vezette. Irányítása alatt az FK meccsről meccsre javult, sőt épp az előbb említett OSK elleni hazai 0–0-s meccsen igencsak bizalomkeltően játszottak. Ha ezen a meccsen látottakat sikerül átvinni a bajnokságba is, akkor sikerülhet elérni a hőn áhított célt a feljutást.
Az FK ezen szándékában sok csapat nem osztozik. Jelenlegi információk szerint a negyedik ligából frissen feljutott, korábban első osztályban vitézkedő, Besztercei Gloria pályázik még erre, kérdés azonban, hogy milyen keretük van erre a célra.
Az erdélyi csoportba (V-ös) a tavalyi moldvaiból a két megyei alakulaton kívül átkerült még a Szászhermány, illetve a Barcarozsnyó, míg a harmadik ligába sikeresen megvívott selejtező után a Gloria, a Tordai Ariesul és a Marosvásárhelyi MSE jött ide.
Az első fordulóban az SZFC már pénteken pályára lép a Dési Unirea otthonában, míg az FK szombaton a Barcarozsnyó vendége lesz.

A hétvégi műsor
1. forduló: péntek (18 órától): Dési Unirea – Székelyudvarhelyi FC, Szászrégeni Avântul – Tasnádi Unirea, Kolozsvári Sănătatea – Szászhermányi FC, Tordai Arieșul – Medgyesi Gaz Metan II., Marosvásárhelyi MSE – Lénárdfalvi FC, Besztercei Gloria – Kolozsvári CFR II., Nagybányai Minaur – Radnóti SK; szombat (18): Barcarozsnyói Olimpic Cetate – FK Csíkszereda.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.