2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Nem tud csapatot állítani a Dinamo

 

 

A Bukaresti Dinamónál további hét sportolónál állapították meg az új koronavírus-fertőzést, míg a Kolozsvári CFR-nél a tréner, Dan Petrescu szervezetében mutatták ki a vírust. Sem a Dinamo, sem a CFR, de még a Craiova meccsét sem programálták.

Straton, Puljic, Skovajsa, Kostr­na, Bani, Deian So­res­cu, Mamoutou N’Diaye és a szovátai Kilyén Szabolcs. Ők nyolcan maradtak a Bukaresti Dinamo felnőtt labdarúgócsapatából, akik bevethetők hivatalos meccsen. Csakhogy ez kevés…

A csapat többi tagja, illetve a szakmai stáb három tagja ugyanis megfertőződött az új koronavírussal. Azaz 18 labdarúgó és három személy a szakmai stábból. Az elmúlt 24 órában ugyanis Ionuț Șerbannál, Marco Ehamnnál, Andreas Mihaiunál, Valentin Borceanál, Mihai Nei­cuțescunál, Daniel Popánál és Robert Moldoveanunál mutatták ki a fertőzést. Az biztos, hogy ma este 20 órától nem fognak a Nagyszeben ellen pályára lépni a fővárosiak.

Helyet cserélt az edző a játékosokkal

Baj van továbbra is a Kolozsvári CFR-nél – állítja a gsp.ro. Információik szerint ugyanis a csapat trénere, Dan Pet­rescu is megfertőződött és 48 órára kórházba szállították megfigyelésre. Ugyanakkor Cristi Băl­gră­deannak, Că­tălin Go­lof­cá­nak és Claudiu Pet­rilának a második tesztje negatív lett – az első pozitív volt (szerk. megj.) –, így egy harmadik tesztet is el fognak végezni rajtuk. Hogy a Kolozsvári CFR-nél történt esetekből mennyi az igaz, azt nem lehet tudni, hiszen a vasutasok csak Adrian Păun esetét erősítették meg…

Leállítanák a bajnokságot

A Liga 1 alsó házában érdekelt Bukaresti Dinamo, illetve a CSM Poli Iași egyre hangosabban követeli, hogy fagyasszák be a bajnokság küzdelmeit. Ők vannak a kieső zónába…

A Liga 1 felsőházi rájátszásában még hét, a kiesésről döntő alsóházban viszont még 19 mérkőzés van hátra a 2019–2020-as idényből. Bár a televíziós bevételeket féltő LPF mindeddig konokul kitartott amellett, hogy amíg van elég idő, hogy az UEFA által az európai kupák nevezésére megszabott augusztus 3-i határidőig befejezzék legalább a felsőház küzdelmeit, addig nem is gondolnak a szezon lezárására, tegnapi sajtóhírek szerint előkerült a márciusi leálláskor kidolgozott vészforgatókönyv. E szerint ha úgy érne véget a bajnokság, hogy a csapatok eltérő számú mérkőzéseket játszottak, akkor a helyezéseket a szerzett pontok/meccs átlag alapján állapítják meg.

Ez alapján a jelenleg második CFR lenne ismét a bajnok (2 pont /meccs) a Craiova (1,97) előtt, a FCSB (1,51) pedig az esti kupadöntő eredményétől függetlenül elcsípne egy Európa-liga-indulást érő helyet. az alsóházban a Poli Iași (0,94) és a Chindia (0,85) esne ki, a Dinamo (1,15) viszont az utolsó előtti helyről a kilencedikre ugorna – azaz nemcsak a kiesést, de még az osztályozót is megúszná.

Kiesne a Chindia, a Voluntari és a Iași pedig osztályozót játszana. Ugyanakkor a Voluntari jelenleg a második helyen áll az alsóházban. A Dinamo és a Iași elöljárói ugyanakkor ravaszok, hiszen azt kérik a LPF-től és a FRF-től, hogy ne legyen kieső.

Kapcsolódó cikkek:

14,357RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb