Nem termett babér Galacon

Már másodikok a Duna-partiak

38

A mérkőzés elején még vezetett a Gyergyói Hoki Klub a Galaci CSM otthonában a szerda esti román jégkorong bajnoki meccsen, ám utána légiósai vezérletével a Duna-partiak behúzták a meccset. Ezen sikerükkel már a második helyen állnak, és alaposan megközelítették a jelenleg első helyen álló Sportklubot.

Nem tudtak borsot törni a galaciak orra alá Fotó: Sorin Pana

Rangadót rendeztek szerda este a román jégkorongbajnokságban, ahol a Galaci CSM a Gyergyói Hoki Klubot fogadta harmadjára már ezen szezonban. A korábbi kettőn a hazai csapat győzedelmeskedett remek légiósai vezérletével. Ezúttal sem lehetett semmi jóra számítani piros-fehér szempontból. Ezt vetítette elő az is, hogy a GYHK pár nap leforgása alatt tudott le három Erste ligás meccset Magyarországon, majd hazaérkezve egy Bukaresti Steaua elleni bajnoki várt rájuk kedd este, hogy majd tegnap már Galacon legyenek. Ez pedig – bármennyire is igyekezett Mikael Tisell vezetőedző pihentetni fiait, még másodedzőjét, Vitalij Donyikát is beöltöztette – sok.
És bár igyekezett ezekre rácáfolni a GYHK, nem igazán sikerült, ami az eredményt illeti. A 4. perc elején Góga góljával már vezettek, de ezt hamar lenullázta Fefelov. A hetedik minutumban Péter előnyös találatával újfent a GYHK vezetett, ám ettől kezdve a hazaiak szereztek gólt. Sőt a meccs feléig hármat is. A 36. percben Csergő gólja újfent reményt adott, hiszen ekkor az eredmény csak mínusz egy volt. A harmadik harmad eleje viszont nem sikerült jól ezúttal sem. Nyeznyamov, illetve az ex-gyergyói Kiricsenko második találata eldöntötte a találkozó sorsát.
A Gyergyói Hoki Klub már ma este javíthat, hiszen a Sapientia U23 csapatát fogadja 18.30-tól. A Sapientia U23 pedig ezt követően szombaton és vasárnap Kézdivásárhelyen, majd Csíkkarcfalván lép jégre a Bukaresti Steaua ellen.
Ami a galaci csapatot illeti, eddig remek a szereplésük. A honosított ukránok és a remek orosz légiósok által vezényelt Duna-parti alakulat már a második helyen áll a táblázaton 68 egységgel 25 meccs alatt. Az első helyezett Sportklubnak 30 találkozón termett 71 pont, míg a harmadik Brassónál a 65 pont 26 találkozón jött össze. Ugyanakkor a Galacnak még négy meccse van a Sportklubbal és 3-3 a GYHK-val, illetve a Brassóval.
Eredmény: Galaci CSM – GYHK 6–3 (3–2, 1–1, 2–0)
/Fefelov (4.), Zsagidulin (12., 31.), Kiricsenko (13., 48.), Nyeznyamov (44.), illetve Góga (4.), Péter (7.), Csergő (36.)/.

Kijevbe utaznak
A romániai jégkorong-válogatott Kijevben vesz részt egy három csapatot felvonultató nemzetközi tornán február 8–10. között. A házigazda ukrán, illetve a romániai csapat mellett Lengyelország válogatottja lesz jelen. A romániai válogatott szombaton Lengyelország, míg vasárnap Ukrajna ellen lép jégre. A válogatott szakmai irányításáért a Brassói Corona tavalyi trénere, Julius Pénzes, illetve a jelenlegi másodedzője, Marius Trandafir felel, ám hogy kik alkotják a keretet, arról nem sok derült ki. Egyelőre a szakszövetség semmilyen formában nem közölte a kereteket, csupán egy-egy csapat hozta nyilvánosságra a behívott játékosok névsorát.
A Brassói Coronától a kapus Patrik Polc, illetve Bors Huba, Pavlo Boriszenko, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Bíró Mátyás, Bíró Gergő, valamint Vasile Andre kapott behívót.
A Csíkszeredai Sportklubtól kapott információk szerint a kék-fehérektől Fodor Csanád, Salló Alpár, Farkas Tamás, Rokaly Szilárd, Gecse Hugó, Győrfy Tihamér valamint Casaneanu Eduard kapott behívót. Ugyanakkor a Sportklubtól van még egy válogatott játékos Becze Tihamér személyében, aki a magyar válogatottat fogja erősíteni a szlovéniai Bledben. A magyar csapat itt a házigazdákkal, Olaszországgal, illetve Fehéroroszországgal mérkőzik.
Ez így 15 játékos, ám minden bizonnyal minimálisan 22 fős kerettel utaznak majd el. Ám hogy kik a hiányzó játékosok, nem sikerült kiderítenünk.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek