Nem teljes a létszám

Szakoktatás a megyében

38

Többségében beteltek a hároméves szakoktatásban, illetve a duális képzésben ősszel induló osztályok – tudtuk meg Kedves Mónikától, a szakoktatásért felelős tanfelügyelőtől. A megyében mindössze két teljes osztály és két fél szakosztály nem indult el.

A tanfelügyelőség információi szerint a gyergyó­szent­mik­lósi Fogarasy Mihály Szakközépiskolában egy asztalos-, a dánfalvi Petőfi Sándor Szakközépiskolában egy hegyi gazdálkodó, a balánbányai szakközépiskolában egy fél lakatososztályt, illetve Ma­ros­hévízen egy fél textilosztályt nem tudtak elindítani a tanintézmények a 2018/2019-es tanévben, mert nem volt elég jelentkező.
A statisztikai adatok szerint a beiskolázási tervben a duális szakképzésben 76 helyet hagyott jóvá a minisztérium, ennek 82 százaléka telt be, vagyis 62 diák jelentkezett erre a típusú oktatásra. A legtöbb üres hely (10) a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskolában maradt, de ez nem veszélyeztette az osztályok elindítását.
A hároméves szakoktatásban és a duális szakképzésben összesen 860 helyet hirdettek meg idén a szakközépiskolák, ennek 79 százaléka, vagyis 680 hely telt be szeptember 7-ig.
Kedves Mónika szakoktatásért felelős tanfelügyelő szerint ez a szám nagyjából megegyezik az előző tanévek adataival, ami változás az az, hogy a 2018/2019- es tanévben új duális osztályok indultak a térségben.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.