csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Nem találnak ügyvédet

Az Úzvölgyével kapcsolatos határidős perek már mind folyamatban vannak, a közigazgatási per elindítása azonban kemény diónak bizonyul, részben a komplexitása miatt, részben pedig azért, mert mindeddig nem találtak olyan ügyvédet, aki vállalná az ügyet. A prefektus ugyanakkor továbbra sem jelezte Csíkszentmárton felé, hogy nem kezdeményezi az eljárást.

Az üzvölgyi temető bejárata. Zárt kapuk Fotó: Kovács Hont Imre

Valamennyi, határidőhöz kötött pert elindított már Csíkszentmárton, így például folyamatban van az úzvölgyi honvédtemetőben végzett illegális építkezés, illetve a parcella törvénytelen betelekelése miatt indított eljárás is – tudtuk meg Gergely Andrástól, Csíkszentmárton polgármesterétől. A közigazgatási per indítása előkészítési fázisban áll.
– Nem kaptunk átiratot a prefektustól, amely közli velünk, hogy nem indítja el a közigazgatási pert. (A megyei tanács olvasatában a prefektus intézménye az illetékes a kezdeményezésben, és tartanak attól, hogy ha helyi önkormányzat indítja a pert, illetékességi kifogás miatt elutasításba ütköznek – szerk. megj.) Ettől függetlenül el fogjuk indítani, de annyira összetett munka, hogy még időt igényel – válaszolta kérdésünkre az elöljáró. Hozzátette: szerdán határviták témájában egyeztetés zajlott a megyei tanácsnál, és a résztvevők ez alkalommal is hangsúlyozták, hogy csakis nagyon komoly megalapozás után lehet belevágni ebbe a perbe.
Egyik legfőbb probléma jelenleg, hogy nem találnak a megyében olyan ügyvédet, aki felvállalná az úzvölgyi ügyet. Gergely András elmondta: a megkeresettek számára problémát okoz, hogy az eljárást valószínűleg Csíkszeredától távol folytatják le, így az utazással is számolniuk kell.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb