Nem szabad hibázni

64

Elveszítette pályaelőnyét a Szé­kelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság negyeddöntőjében, miután a két nyert meccsig tartó párharc első felvonásán hazai környezetben kikapott az esélytelenebbnek vélt Tordai Potaissától. Innentől kezdve Vlad Caba együttese többet nem szabad hibázzon, hiszen az azt jelentené, hogy az idei célkitűzés is – az éremszerzés – elúszik. Hogy ez ne így legyen, ma győzniük kell Tordán.

14_szkc_torda3
Össze kell kapja magát az udvarhelyi csapat a győzelem érdekében Fotó: Csedő Attila

Előzetesen nem várt pofonba szaladt bele a Szé­kelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata a román bajnokság negyeddöntőjének első összecsapásán a Tordai Potaissával szemben. A Kolozs megyei alakulat ugyanis elvette az udvarhelyiek pályaelőnyét, és a továbbjutás fő esélyeseivé léptek előre, hiszen a párharc két nyert összecsapásig tart.
A mai második meccsen Vlad Caba, az SZKC trénere, „gatyába kell rázza tanítványait”, ha azt szeretné, hogy az éremért küzdhessenek a végső elszámolásnál. Ehhez kell a győzelem, így a csapat megkapja az újabb esélyt arra, hogy hazai pályán rendezze le a továbbjutást az esetleges harmadik meccsen.
A kisiklást pedig ki lehet javítani, de az első perctől az utolsóig összpontosítani kell. Vlad Caba már az első meccs után jelezte, hogy hol kell fejlődjön csapata.
– A legfőbb probléma nálunk az volt, hogy hátrányban kapkodtunk, siettettük a támadásainkat. Sokkal határozottabbnak kellett volna lennünk, azt a kézilabdát kellett volna mutatnunk a meccs nagy részében, amit az utolsó öt percben. Sok labdát elszórtunk, előkészítés nélkül lövöldöztünk. Határozottan kell játsszunk, mindent megtéve a győzelemért. Vagyis, úgy kell kezelnünk, mint egy mindent eldöntő csatát. Persze, a nyomás most igazán nagy rajtunk, de egy csapat, amelyik a dobogóért küzd, annak tudnia kell játszani ilyen teherrel is – fogalmazott.
A csapat tegnap délután már elutazott Tordára. A ma 18 órától kezdődő összecsapáson Vlad Caba minden játékosára számíthat, mindenki harcra kész, ami jó előjel.

Menetelnek az ifik
Az elmúlt hétvégén az első eldöntő tornára utazott a Szé­kely­udvarhelyi ISK-KC az ifjúsági 3-as bajnokságban. A Bakó Lajos által irányított gárda a csoportkör során a harmadikként zárt, tehát papíron két nehezebb együttest kapott. A négy klubot felsorakoztató mezőnyből kettő jutott a második elődöntő tornára. Az udvarhelyiek egy döntetlennel kezdtek a házigazda Blejoi-jal, aztán pedig következett két bravúros győzelem, így számolgatni sem kellett, ezzel az első helyről jutottak tovább.
A legkisebbeknél a zónadöntőt rendezték. Az SZKC két csapattal nevezett, a Stefán András és a Kuti László által felkészített udvarhelyi, illetve a Simon Áron által irányított székelykeresztúri csoporttal. Simán jutottak a következő körbe.
Ifi 3-as első elődöntő: 22–22 (13–13) a CS Blejoi-jal; 25–23 (9–11) a LSP Tg. Jiu-val; 23–21 (13–9) a Bákói Stiințával; a végeredmény: 1. Udvarhelyi ISK-KC 7 pont, 2. Bákó 6, 3. Blejoi 4, 4. Tg. Jiu.
Gyerekkézilabda, regionális döntő: csoportkör: Udvarhelyi ISK-KC – Segesvári ISK 22–12, Udvarhelyi ISK – Marosvásárhelyi Play 26–9, Szovátai SK – Udvarhelyi KC 20–19, Udvarhelyi ISK-KC – Nagyszebeni HC 16–8, Udvarhelyi ISK – Szászrégeni ISK 24–17, Udvarhelyi KC – Vidombáki Sporting 6–14; a helyosztón: Udvarhelyi ISK-KC – Udvarhelyi ISK 9–23, ISK-KC – Szovátai SK 24–19, Szovátai SK – Udvarhelyi ISK 11–20; az élmezőny: 1. Udvarhelyi ISK, 2. Udvarhelyi ISK-KC, 3. Szováta.

HN-összellítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek