Nem sikerült az elődöntőbe jutni

Becsülettel küzdött a GYHK, de nem ért győzelmet

105

A hetedik meccs hajrájában dőlt el a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének utolsó párharca, amelyen a Gyergyói HK nem tudta felülmúlni a játékvezetői hátszéllel rendelkező Debreceni DEAC csapatát. Ma már ellenfélválasztás.

Turcotte-ék megviccelték Vorobjevéket Fotó: jkb.hu

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében három söprés mellett egy vérre menő párharcot rendeztek. Utóbbiban a Gyergyói HK és a Debreceni DEAC volt a főszereplő.

Fordítás hátrányból
A GYHK a hatodik meccset bal lábbal kezdte, hiszen hamar hátrányba került az első felvonásban, és hiába igyekezett gólt szerezni, ez nem sikerült. A második felvonás a kétperces kiállításokról szólt, illetve a piros-fehérekről. Előbb egyenlítettek, majd megvolt a fordítás is. Ezt viszont pár másodperccel a vége előtt a duplázó Turcotte lenullázta. Az utolsó felvonás kőkemény küzdelmet hozott, és ezt a hazaiak jobban bírták. A harmad felénél megvolt az újabb vezető találat, majd alig egy perccel a vége előtt Vorobjev lezárta a találkozót.

A hetedik döntött
Debrecenben tegnap este került sor a mindent eldöntő hetedik meccsre. Ezt pedig Mikael Tisell alakulata remekül kezdte, hiszen Daradics alig több mint egy perc alatt megszerezte a vezető találatot. Sőt akár több is lehetett volna, de az utolsó passzok nem értek célt. A második felvonás az első fordítottja volt. Rohamozott a Debrecen és ezen próbálkozásait siker koronázta. Novotny egyenlített, majd egyre nagyobb nyomás volt a vendégeken. A 33. percben pedig egy elkönnyelműsködött felszabadítás után Németh A. már a vezetést is megszerezte. Steén viszont hamar egyenlíthetett volna, de szólóját védte az újból remeklő Hetényi.
Ezzel az eredménnyel várhatták a felek a párharc utolsó húsz percét. Pesztunov pedig bő három perc után betalált Hetényinek, és kezdődhetett minden elölről. Az egyenlítő találattal egy időben a hazai pálya is lejteni kezdett. A GYHK sorra kapta a hátrányokat – még Gál Csaba is verekedni kezdett a kispadról –, közte pedig egy gólt is. Nehéz helyzetben volt a gyergyói csapat az utolsó kilenc percre. Igyekeztek jól beleállni a meccsbe az egyértelmű játékvezetői hibák ellenére, Péter Zsolt pedig ajtó-ablak ziccert is vétett alig öt perccel a vége előtt, majd a túloldalon Izacky lövésénél kellett izgulni. Két perccel a vége előtt Tisell időt kért, majd jött le Gorjacsevszkij a kapuból, de ez visszafelé sült el, és a Debrecen bejutott az elődöntőbe.

Nyert a Sportul, majd pofont kapott
Nehéz és egyben roppant fárasztó napokon van túl a Sapientia U23-as csapata, amely kilenc nap leforgása alatt hét meccset tudott le a román jégkorong-bajnokságban. Tegyük hozzá, hogy ezen turnust megelőzően az egyetemisták magyar bajnoki meccseket is játszottak. A sorozat zárásaként pénteken simán kikaptak a Csíkszeredai Sportklubtól, majd másnap némi meglepetésre a hét éve pontot sem szerző Sportultól is becsúszott egy vereség. A fiatalok viszont nemes bosszút álltak, hiszen tegnap délelőtt 15 góllal verték a veteránok sorát felsorakoztató bukaresti „egyetemistákat”.

Eredmények, Erste Liga, negyeddöntő

6. mérkőzés: Gyergyói HK – Debreceni D EAC 4–2 (1–1, 1–1, 2–0) /Elekes-Darabont (14.), Steén (31.), Pesztunov (46.), Vorobjov (59.), illetve Turcotte (6., 40.)/.
7. mérkőzés: Debreceni DEAC – Gyergyói HK 4–2 (0–1, 2–0, 2–1) /Novotny (24.), Németh A. (33., 59.), Molnár D. (50.), illetve Daradics (2.), Pesztunov (44.)/.
A párharc végeredménye 4–3 a Debrecen javára.
Eredmények, román bajnokság, alapszakasz

Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Sapientia U23 9–0 (4–0, 2–0, 3–0).
Szombat és vasárnap: Sapientia U23 – Bukaresti Sportul Studențesc 3–4 (2–1, 0–2, 1–1) és 17–2 (7–0, 4–0, 6–2).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek