Nem sikerült a Vasasnak

93

Nagyon közel volt ahhoz, hogy történelmet írjon a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgó-csapata és bejusson a Románia-kupa fináléjába, ám végül ez nem sikerült. A sokszoros bajnok Kolozsvári Olimpia búcsúztatása után Borgóprund útjukat állta.

Lemaradt a női labdarúgó Románia-kupa döntőjéről a Székelyudvarhelyi Vasas Femina, miután büntetők után vereséget szenvedett a házigazda Borgóprundi Heniu vendégeként. Székely János vezetőedző a Kajtár – Bíró, Geréd, Kiss, Krall, Benő, Vlădulescu, Calesnicenco, Marinescu, Tabur, Panova (játszott még: Sándor, Bakó, Kecseti és Mitri) kezdő tizenegyet küldte a pályára, hogy Panova a 12. percben meg is szerezze a vezetést. A korábbi Vasas-lányokat is keretében tudó Borgóprund viszont hamar egyenlített, hogy majd 1–1-gyel menjenek félidőre. A szünetet követően mindkét csapat sokat hibázott és a biztos védekezésre koncentrált, így nem volt csoda, hogy előbb jött a hosszabbítás egy udvarhelyi kapufával, majd a büntetők. Utóbbiban pedig a házigazdák voltak jobbak és kivívták a jogot, hogy ott legyenek a hónap végén Sepsiszentgyörgyön rendezendő kupadöntőben. Borgóprund ellenfele a Târgoviște lesz.
A Székely János által dirigált udvarhelyi csapatnak viszont még van dolga, hiszen a román bajnokságban az ezüstéremre hajtanak. Itt még három fordulót rendeznek. Jövő csütörtökön pótolják a Kisbecskerek ellen elmaradt 11. fordulóbeli bajnokit, majd június 3-án saját közönségük előtt fogadják a CSS Târgoviștet, hogy végül az utolsó fordulóra kiírt Marosvásárhelyi ASA elleni bajnoki meccsüket játék nélkül nyerjék a vásárhelyi alakulat visszalépése nyomán. A bajnoki tabellán a Vasas jelenleg a harmadik helyen áll, egy pontra lemaradva a Temesvári CFR-től, de egy meccsel kevesebbet is játszottak.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.