Nem sikerült a pontszerzés

Vébén az ifik

64

Nem született meglepetés az ifjúsági jégkorong Divízió I B csoportos világbajnokság első két napján, ami a romániai válogatottat illeti. Szombaton Magyarország könnyedén győzte le a többségében székelyekből álló romániai csapatot, tegnap pedig Japán lépte le a Chiriþă Cornel által irányított gárdát. A keretszűkítés után több székely maradt itthon.

Nem tudott meglepetést okozni a romániai U18-as jégkorong-válogatott a Kijevben zajló Divízió I A csoportos világbajnokság első két napján. A csapat célkitűzése egyébként is a tisztes helytállás és a csoportban maradás, ez utóbbi azonban csodának számítana, ugyanis a romániai válogatottnál jóval erősebbek az ellenfelek.
Szombaton, a vébé első napján Magyarország ellen küzdött a zömében székelyekből álló romániai csapat. A magyarok első emberfölényüket kihasználták, sőt a negyedig két gólt is szereztek, az első harmad felén túl pedig háromgólosra növelték előnyüket. Egyébként a második bekapott találat után a romániai válogatott edzője, Chiriță Cornel kapust is cserélt, Ambrus Leventét Demeter Arnold váltotta, ez viszont csak arra volt elegendő, hogy ne legyen túl nagy a két csapat közötti gólkülönbség. A második játékrész utolsó percében négyre növelte a magyar válogatott az előnyét, a harmadik harmadban pedig emberhátrányból lőtték az utolsó gólt. Az amúgy fegyelmezetten játszó romániai csapat végül emberhátrányban zárta a meccset, mivel Filip Andrei egy csúnya, térddel való szabálytalankodást követően nagybüntetést és végleges fegyelmi büntetést kapott.
Az első nap másik két mérkőzése jóval szorosabb eredményekkel zárult, Japán ugyanis egy góllal, de jobbnak bizonyult a házigazda ukránoknál, míg az osztrákok már az első harmad végén beállították a végeredményt az olaszok ellen, és győzelmük könnyebb volt, ám ez eredményben nem tükröződött vissza.
Tegnap délután Japán ellen küzdött a romániai csapat és remekül helytállt. A 8. percben emberhátrányból Cășăneanu egy ellentámadás végén szerezte meg a vezetést a romániai csapatnak, fél perccel később viszont az ázsiaiak egyenlítettek. A második harmad elején Japán szerzett gólt, de első emberelőnyét gólra váltotta a romániai csapat. A meccs felénél Japán újra vezetést szerzett, ám erre is volt válasza Cășăneanunak, akinek összejött a triplázás. A második szünet előtt az ázsiaiak újra és végérvényesen megszerezték a vezetést, előnyüket az 50. percben megduplázták, és végül behúzták a győzelmet.
Ma szünnap van a vébén, holnap 13 órától a romániai válogatott Olaszországgal játszik, a magyarok pedig a házigazda ukránokkal meccselnek.
A romániai keret, amely a vébén részt vesz: kapusok: Demeter Arnold (ISK Csíkszereda), Ambrus Levente (Debrecen HC); hátvédek: Silló Huba, Nagy-Galaczi Géza, Karda Előd (ISK Csíkszereda), Gajdó Tamás, Morar Liviu, (Brassói Corona), Caramfil Raul (Galaci Dunărea), Crețu Ștefan (Bukaresti Steaua); csatárok: Antal László, Boldizsár Cristian Alexandru, Cășăneanu Eduard, Szabó Zsolt, Gecse Olivér, Dósa Csaba, Ilyés Tamás (ISK Csíkszereda), Vízi Ádám (Ocskay Gábor JA Székesfehérvár), Gheorghe Remus, Petrică Dragoș (Dunărea), Filip Andrei, Lefterache Adrian (Steaua), Sándor-Székely Ottó (Győri ETO HC). Szakmai stáb: vezetőedző: Chiriță Cornel; másodedzők: Gál Sándor és Kovács László; csapatmenedzser: Hălăucă Alexandru; szertáros: Ion Martin; fizioterapeuta: Iordache Gabriel; csapatorvos: Faris Emanuel.

Eredmények
Szombat: Ukrajna – Japán 0–1, Olaszország – Ausztria 1–2, Románia – Magyarország 0–5 (0–3, 0–1, 0–1) /Szécsi (4.), Keresztes (4.), Révész (12., 40.), Dézsi (53.)/,
Tegnap: Ausztria – Ukrajna 3–5, Japán – Románia 5–3 (1–1, 3–2, 1–0) /Cășăneanu (8., 26., 38), illetve Momen (8.), Gondaira (24.), Yoneyama (34.), Karatsu (39.), Araki (50.)/. Az Olaszország – Magyarország találkozó lapzárta után ért véget.

Kopacz Gyula

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek