péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Nem sikerült a feljutás

Kettős vereséggel zárta a labdarúgó 3. Ligáért kiírt osztályozót a VSK Gyergyószentmiklós. A Hargita megyei bajnok a hazai vereséget követően a nagydisznódi visszavágón is kikapott a Sellemberki Viitorultól, így a Szeben megyei­ek léphetnek fel ősztől a harmadosztályú bajnokságba, míg a gyergyószentmiklósiak még egy idényt a megyeiben, azaz a 4. ligában játszanak.

Gyergyói bánat a sellemberki gólnál. A vendégjátékosok gesztusai sokatmondók

Kedvezőtlen helyzetből várta a labdarúgó 3. Ligáért kiírt osztályozót Hargita megye bajnoka. Az osztályozó első meccsén hazai közönség előtt 3–2-re kapott ki a VSK Gyergyószentmiklós, úgy, hogy jóval több helyzetet alakított ki, mint a Sellemberki Viitorul, ám a vendégek a mérkőzés hajrájában egy ellentámadás végén szerezték meg a győzelmet jelentő gólt.
Szombaton Nagydisznódon játszották az osztályozó visszavágóját, ugyanis a sellemberki pálya nem volt alkalmas a játékra, a vendégek sikeréért mintegy húszfős gyergyószentmiklósi drukker is szurkolt. A mérkőzést a gyergyóiak ott kezdték, ahol az odavágót abbahagyták: folyamatosan támadtak, míg a sellemberkiek gyakorlatilag a védekezésre fektették a hangsúlyt, hiszen az egy hete aratott egygólos siker után nem volt nekik sürgős a gólszerzés. A vendégek ugyan próbálkoztak, ám a hazaiak betömörültek saját tizenhatosuk környékére, a védelmet pedig nagyon nehéz volt feltörni, ennek ellenére a 14. percben Tankó, majd az első fél órát követően Țepes előtt adódott lehetőség, ám ezek kimaradtak. A hazaiak a 37. percben egy ellentámadás végén okoztak egy kis riadalmat a gyergyói védelem számára, kevéssel később pedig egy lövésüket követően a labda a kapufán csattant, így megúszták a gyergyóiak is kapott gól nélkül. A szünet előtt Tankó és Țepes előtt újabb lehetőség adódott, ám ebben az esetben sem sikerült a hazaiak kapujába találnia a két gyergyói csatárnak.
A második félidő elején Tankó újabb helyzetet hagyott ki, ezt követően a hazaiak a labdabirtoklásra törekedtek, de továbbra is a gyergyóiak támadtak többet. Egy óra elteltével a Viitorul megszerezte a vezetést, majd a 72. percben egy ellentámadás végén már kettővel vezetett a sellemberki csapat. Négy perccel a mérkőzés vége előtt büntetőrúgáshoz jutott a VSK gyergyószentmiklós, amelyet Țepes gólra váltott, de ez szomorú vigasz volt csupán a Hargita megyei bajnoknak, hiszen az idény talán legfontosabb összecsapását zárta kettős vereséggel a csapat.
Eredmény: Sellenberki Viitorul – VSK Gyergyószentmiklós 2–1 (0–0) /Gabi Tănase (60.), Călin Trohin (72.), illetve Andrei Țepeș (86.)/. A párharcot a Viitorul nyerte kettős győzelemmel (3–2 és 2–1).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb