Nem mennek Galacra

40

Meglepetésként hatott a Gyer­gyószentmiklósi Progym SK vezetőségének az a hír, hogy a Steaua kérésére Galacon rendeznék meg a fővárosiak a hazai jégkorong­bajnokság alapszakaszának utolsó összecsapását. A Progym SK döntése szerint a csapat nem utazik el Galacra.

Habár jó ideje felröppent a hír, hogy a Steaua Ga­lacon rendezné meg a Pro­gym elleni, a hazai jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó fordulójára kiírt összecsapását, ez kedden délután lett hivatalos. A gyergyószentmiklósiakat ugyanis ekkor értesítette hivatalosan a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ), sőt a kezdési időpontokat is ekkor hozták tudomásukra. A Progym vezetése viszont közölte: nem utaznak el a Duna-parti városba.
– Hétfőn este a szövetség egyik illetékese egy magán e-mail címről küldött egy értesítést, kedden viszont a Román Jégkorong Szövetség hivatalosan is közölte: a Steaua kérésére Galacon rendezik a Progym elleni hétvégi mérkőzéseket. Mi a délután folyamán hivatalos átiratot küldtünk vissza a szövetségnek, melyben részletezzük: egyrészt szabályellenesen jártak el, másrészt mi tartjuk magunkat az eredeti kiíráshoz és Csíkkarcfalvára megyünk pénteken és szombaton meccset játszani – nyilatkozta lapunknak Sándor-Székely Ottó, a Progym menedzsere.
A klubvezető kifejtette, a RJSZ 2015/2016-os versenykiírása szerint helyszínt és időpontot tíz nappal a mérkőzés előtt lehet módosítani három fél beleegyezésével. – A szabályt nem mi, hanem a szövetség alkotta, és a Szövetségi Büró is így fogadta el. A helyszín- vagy időpont-módosítást kérvényező csapat előbb az ellenféllel kell egyeztessen, majd amikor a felek megegyeztek, erről értesíteni kell a szövetséget, amely úgyszintén bele kell egyezzen a változtatásba. És mindezt legkésőbb tíz nappal a mérkőzést megelőzően kell véglegesíteni. Ez most nem így történt – mondta Sándor-Székely Ottó.
A klubvezető kijelentette, a Pro­gym csapata biztosan nem utazik Galacra, hanem az eredeti kiírásban szereplő helyszínen, Csíkkarcfalván jelenik meg pénteken és szombaton 17.30-kor.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.