Nem kímélte az esőzés Udvarhelyt

Viharfelhők a székely anyaváros felett

83

Óriási zápor verte el tegnap is Székelyudvarhelyt. A II. Rákóczi Ferenc utcában öntött el a lezúduló víz ismét pincéket és udvarokat, a Tábor negyedben tömbházak pincéi teltek fel. A Kút és a Szentimre utcákon megismétlődött a hétfői árhullám, hordalék borította el a járdákat és az úttestet. Az állami tűzoltóság munkatársai és a lakók itt azonnal beavatkoztak, hozzáláttak a takarításhoz és a szivattyúzáshoz.

Rájár a rúd a székelyudvarhelyiekre                                                                                Fotó: Simó Márton

A Nagy-Küküllő vízállása magas ugyan, de a város közigazgatási területén egyelőre nem okozott károkat. Ugyancsak többszörösére duzzadt az egyébként szerény hozamú Varga-patak is. A Petőfi Sándor és a Rózsa utca bizonyos szakaszain ismét veszélyben voltak az ott élők. Ráadásul a Rózsa utcában tovább csúszott az a domboldal, amely tegnap már eltorlaszolta két ház bejáratát. A Rózsa utca egyik érintett ingatlanának lakói önként elhagyták a lakásukat és a szomszédban húzták meg magukat. A házban nem esett kár, viszont az alácsúszó több tonnányi agyagos talaj megrongálta a kaput és a kerítést, ellehetetlenítette a ki- és bejárást. A városban és környékén narancssárga riasztás van érvényben. Este fél kilenckor azt tapasztaltuk, hogy az égbolton nyugati irányban ismét gomolyfelhők közelednek. További esőzések várhatók.

Simó Márton

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.